O “inimă bună” – Închipuie-ţi toţi oamenii

Fabien: Puteţi să sugeraţi câteva tehnici simple pentru viaţa de zi cu zi?

Dalai Lama: O tehnică aplicabilă tuturor? Nu cunosc o asemenea tehnică. Pacea minţii se poate dezvolta prin antrenament şi conştienţă zilnică. Este o chestiune de a deveni obişnuit cu antrenamentul mental. Asta ia timp.
Generaţia actuală, cum am mai spus, este deja poluată, pentru că majoritatea timpului a fost petrecut cu crearea şi răspândirea de emoţii negative. Este greu să te întorci în timp.
Intelectualmente, oamenii pot înţelege că este foarte bună compasiunea, dar cum o fac parte integrantă a minţii lor? Cât timp o să le ia? Frica, îndoiala şi anxietatea sunt acolo de mult timp şi, în plus, întreaga societate în care trăim sprijină partea negativă a inteligenţei noastre. Oamenii au mai multe oportunităţi de a-şi dezvolta capacităţile pozitive ale inteligenţei în copilărie. Trebuie să le oferim tinerilor mai multe oportunităţi de a cunoaşte şi înţelege valoarea inteligenţei pozitive şi să-i încurajăm în dezvoltarea acestei capacităţi. În timp ce li se dezvoltă partea intelectuală a personalităţii, trebuie, de asemenea, hrănită o “inimă bună” puternică. Când cele două sunt combinate – înţelegerea şi o “inimă bună” – nu mai există probleme.

Închipuie-ţi toţi oamenii – Imagine All the People

O conversaţie cu Dalai Lama despre bani, politică şi viaţă aşa cum ar putea fi

SFINŢIA SA AL PAISPREZECELEA DALAI LAMA şi Fabien Ouaki