Condiţia umană #lettinggo #calearenuntarii

Toate sentimentele negative sunt esenţialmente forme ale fricii: frica de pierderea respectului de sine sau al altora, frica de a nu supravieţui şi frica de pierdere a securităţii personale.

Deoarece multe dintre sentimentele negative sunt însoţite de o judecată de valoare negativă, ele sunt suprimate, reprimate sau proiectate în afară. Suprimarea, reprimarea şi proiectarea sunt dinamici distructive şi au drept rezultat stresul progresiv şi declinul în ceea ce priveşte relaţiile noastre.

Ne place să pretindem că cele mai profunde sentimente ale noastre sunt necunoscute altora, dar este aşa? Noi toţi suntem conectaţi unul cu altul la nivel psihic şi intuitiv. Astfel, şi sentimentele noastre pot fi citite de alţii. Putem să fim conştienţi de acest lucru sau nu, dar comportamentul lor faţă de noi ne revelează faptul că ei ştiu atitudinea noastră interioară şi sentimentele noastre faţă de ei.

[…]

Înainte de a căuta în sinea noastră sentimentele negative, este bine să ne amintim că acestea nu sunt Sinele nostru cel adevărat. Ele sunt programe învăţate pe care le-am moştenit odată cu calitatea de a fi oameni. Nimeni nu este scutit de ele, toată lumea, de la cel mai mare la cel mai mic are sau a avut un ego. Chiar şi cei foarte puţini, iluminaţii, au avut un ego care a fost, în final, transcens. Capacitatea de a observa sentimentele cu onestitate necesită o atitudine lipsită de judecăţi.

[…]

S-ar putea să credem că anumite emoţii negative ne sunt necesare, totuşi, dacă le examinăm, vom constata că aceasta este o iluzie. Emoţiile mai înalte sunt mult mai puternice şi mai eficiente în îndeplinirea nevoilor noastre.

[…]

Pe măsură ce ne eliberăm de sentimentele negative suprimate din toate programele pe care le-am internalizat, ele sunt înlocuite în mod automat de sentimente mai înalte. Devenim mai fericiţi şi mai uşori, şi la fel devin şi oamenii din jurul nostru.

Fragment din Capitolul 18, Relaţiile – Letting Go-Calea renunţării, David R.Hawkins, M.D., Ph.D.

Image by Horst Doehler from Pixabay 

Lasă un răspuns