Harta Conştiinţei – extras din Prefaţă

“A te strădui să evoluezi spiritual este cel mai mare dar pe care îl poţi oferi lumii.”

“Cu toţii ne naştem cu un nivel de conştiinţă, o frecvenţă a energiei din vastul câmp al conştiinţei. Cu ajutorul Hărţii Conştiinţei putem înţelege cu adevărat întregul spectru al conştiinţei umane.”

“Simpla dorinţă de a deveni o persoană iubitoare şi de a-ţi alinia intenţia cu câmpurile de energie de la vârful Hărţii înseamnă să fii în slujba lumii în general. Modul de a şterge negativitatea lumii nu este atacând falsitatea, ci devenind atât de prietenos şi de iubitor pe cât este posibil în propriul domeniu al vieţii.”

 – David R. Hawkins

Harta Conştiinţei oferă cititorilor o introducere şi o mai bună înţelegere a nivelurilor conştiinţei, precum şi aplicaţii practice pentru recuperarea din dependenţe, pentru vindecare şi pentru avansarea către niveluri mai înalte ale conştiinţei şi energiei.

În 20 de ani de cercetare, folosind metoda testării musculare, Dr. David R.Hawkins a condus mai mult de 250.000 de testări pentru a defini o scală a valorilor, atitudinilor şi emoţiilor care corespund nivelurilor conştiinţei. Această scală, care este logaritmică şi porneşte de la 1 până la 1000, a devenit Harta Conştiinţei, despre care autorul a scris prima dată în cartea Putere versus Forţă – determinanţii ascunşi ai comportamentului uman.

Harta este un instrument simplu, pe care îl poate folosi oricine şi nu trebuie să fii un geniu ca s-o înţelegi. Următoarele pagini conţin tot ceea ce aveţi nevoie pentru a avansa în viaţă, explicaţii ale modului în care funcţionează lumea, de ce se întâmplă lucruri în felul în care se întâmplă şi cum vă puteţi împlini la maximum potenţialul vostru. Harta poate explica unele dintre problemele de viaţă cu care vă confruntaţi şi, de asemenea, să vă reamintească de cea mai înaltă chemare a voastră. Citiţi şi vedeţi singuri cum se aplică pentru voi.

Oamenii spun că Harta îi ajută să simtă compasiune pentru omenire. Înţeleg că mare parte a lumii trăieşte în nivelurile joase ale conştiinţei, în Vinovăţie, Frică şi Furie, aceasta însemnând că asemenea oameni nu pot să se abţină de la a minţi, a omorî, a fura. Fiecare nivel are propria sa realitate. Dacă trăieşti într-un nivel al Fricii sau al Furiei, atunci exact aşa te comporţi. Simplul fapt de a şti acestea ne ajută să nu-i judecăm pe cei care acţionează în moduri care nouă ni se par străine.

Această carte este dedicată memoriei lui deoarece viaţa lui ne oferă un minunat exemplu de slujire altruistă pentru binele omenirii. Sper şi mă rog ca această carte să fie de folos călătoriei voastre. Cum Dave ne spunea mereu: “Drumul este drept şi îngust. Nu pierdeţi timpul!”

Susan J. Hawkins

Preşedintele Institutului de Cercetare Spirituală, fondat de Dr. David R. Hawkins