Empatia spirituală #cyndidale

Puterea spirituală a empatiei – Cyndi Dale

Empatia spirituală: a trăi în lumină

 Fiecare dintre noi este un spirit. Suntem o scânteie nemuritoare a Divinului, exprimată în mod unic în şi prin univers. Anumiţi oameni, cei pe care îi denumesc  empaţi spirituali, sunt capabili să se acordeze la “spiritul” altora, dar şi la intenţiile şi visele Marelui Spirit.

Un empat spiritual poate să pară uneori critic deoarece el este capabil să discearnă diferenţa dintre felul în care trăieşte cineva sau cum îşi exprimă scopul vieţii sale şi felul în care ar trebui să acţioneze. Un empat spiritual citeşte aceste diferenţe în propriul său corp sau printr-o inexplicabilă şi copleşitoare conştienţă.

Empaţii spirituali nu se iau după înfăţişare. Ei sunt capabili să perceapă cât de autentic şi sincer este cineva. Un alcoolic care îşi asumă problemele este mult mai autentic şi de încredere decât o persoană bine manierată şi realizată care nu-şi asumă partea ei de întuneric sau umbra.

Odată ce a învăţat să aibă încredere în recunoaşterea internă a onestităţii şi eticii, un empat spiritual îi poate ajuta pe alţii să-şi recunoască propriile slăbiciuni spirituale, precum şi să găsească soluţii pentru ele. Mulţi empaţi spirituali se angajează intr-o formă de preoţie, devin consilieri, îndrumători spirituali sau chiar consilieri de afaceri, aleg orice cale care îi poate ajuta să devină ceea pot să devină.

Totuşi, încercările prin care trec sunt complexe. Nimănui nu-i place să se gândească urât la alţii. Un empat spiritual recunoaşte adevăratul potenţial,  dar înţelege şi diferenţele dintre potenţial şi realitate.