Puterea spirituală a empatiei #cyndidale #citate

Puterea spirituală a empatiei – Cyndi Dale

Începutul fiecărui capitol debutează cu un citat selectat de autoare.

Capitolul 1 începe cu acest citat:

Prietenul care poate sta lângă noi în linişte atunci când suntem într-un moment de disperare sau de confuzie, care poate sta cu noi într-un moment de suferinţă şi pierdere ireparabilă, care poate ac­cepta să nu ştie, să nu poată vindeca, să nu poată alina, privind împreună cu noi realitatea lipsei noastre de putere, acela este un prieten căruia îi pasă.

Henri J. M. Nouwen – The Road to Daybreak

Capitolul 4 este precedat de acest citat:

Corpul uman are cinci simţuri: atingerea, mirosul, gustul, vă­zul, auzul. Dar să nu scăpăm din vedere simţurile sufletului nostru: intuiţia, pacea, prorocirea, încrederea, empatia. Diferenţele între oameni îşi au originea în felul în care îşi folosesc aceste simţuri. Cei mai mulţi nu ştiu nimic despre aceste simţuri interioare şi numai câţiva se bazează pe ele la fel cum se bazează şi pe simţurile fizice, ba poate chiar mai mult. 

JoyBell C.

Citatul Capitolului 5

Ţine minte: dacă vreodată vei avea nevoie de o mână de ajutor, o găseşti la capătul braţului tău. Şi pe măsură ce îmbătrâneşti, aminteşte-ţi că ai şi cealaltă mână. Cu prima te ajuţi pe tine, cu a doua îi ajuţi pe alţii.
Sam Levenson