Nou şi bun să fie anul care vine! Sănătate şi iubire, bucurii şi armonie, împliniri şi înţelepciune, toate cele bune din belşug vă fie!
Să fie un an al clarităţii, al adevărului şi-al iubirii, al revelaţiilor şi-al împăcării, al prosperităţii şi belşugului în toate cele bune! Un an în care libertatea de a descoperi adevărul şi curajul de a-l trăi să fie garantate şi respectate, anul în care acel salt al conştiinţei planetare, imperios necesar, să se petreacă în pace!
“În realitate, suntem liberi în aceeaşi măsură în care suntem iluminaţi, deopotrivă la nivel individual, dar şi ca societate; dar, oare ce reprezintă adevărata libertate şi cum putem afla ce înseamnă ea? Toată lumea îşi închipuie că ştie răspunsul, dar oare e într-adevăr aşa? E oare libertatea un mod psihologic/emoţional de experimentare a vieţii, ori doar o formă de idealism intelectual/politic sau un slogan atrăgător?”
“Dicţionarul ne spune că libertatea e o „stare de independenţă firească, privilegiată, autodeterminată şi negrevată de nicio constrângere.“ Prin Constituţie, americanilor li se garantează „viaţa, libertatea şi căutarea fericirii“ la care Preşedintele Roosevelt a adăugat cele patru libertăţi „libertatea cuvântului, libertatea religiei, libertatea de a nu suferi de sărăcie, libertatea de a nu suferi de frica faţă de lume.“ (Cuvântarea către Congress, 6 ianuarie 1941.) Vedem astfel că libertatea e definită în termenii apropierii valorilor dezirabile şi îndepărtării celor indezirabile.
Astfel, libertatea e definită în cuvinte ce reflectă dorinţele şi nevoile umane versus deprivare, respectiv ceea ce nu e dorit.
Devine rapid evident că, aşa cum e definită, libertatea e un fenomen pur subiectiv ce reflectă interfaţa între dorinţe şi gradul lor de îndeplinire, fiind, prin urmare, o stare relativă a experienţei. Devine totodată evident că o persoană care are puţine dorinţe şi aversiuni va resimţi o senzaţie de libertate interioară în majoritatea timpului, iar persoanele cu multe aversiuni, plăceri şi dorinţe se vor bucura rareori de libertate, chiar dacă sunt înconjuraţi de abundenţă.“
extrase din volumul Adevăr versus falsitate – cum le putem diferenţia: David R. Hawkins, M.D., Ph.D.
