Sentimente şi abilităţi #Calearenuntarii #LettingGo

Fragment din Capitolul 19 – Realizarea obiectivelor profesionale,

Letting Go / Calea renunțării – David R.Hawkins M.D.,Ph.D.


Gândurile noastre stabilesc măsura în care ne manifestăm talentele şi abilităţile şi determină calitatea şi cantitatea succeselor şi eşecurilor noastre. Ce determină şi influenţează, însă, direcţia pe care o iau gândurile noastre? Aşa cum am văzut, sentimentele stabilesc şi dau naştere tipului de gândire care ne va conduce la succes sau la eşec în tot ce întreprindem. Sentimentele sunt esenţa propăşirii sau inhibării talentelor, abilităţilor şi acţiunilor noastre.

Unul dintre sentimentele negative cel mai des întâlnite, care întârzie apariţia succesului în viaţa profesională, este invidia. Dinamica interioară a invidiei face ca, atunci când observăm că cineva se descurcă mai bine, să se declanşeze în noi un sentiment de nesiguranţă. Nu faptul că suntem martorii realizărilor altei persoane ne face invidioşi, ci, mai degrabă, realizările acesteia ne trezesc sentimente de lipsă şi de inadecvare relativ la noi înşine. Simţim că: „Poate realizările mele nu sunt suficient de performante“, „Poate nu voi reuşi să realizez ceea ce-mi doresc“ sau „Poate realizările mele nu sunt apreciate de ceilalţi şi trec neobservate.“

Când ne vom da seama de impactul sentimentelor noastre negative asupra fericirii şi succesului, vom fi dispuşi să renunţăm la acestea şi la beneficiile chestionabile pe care ni le aduc. Vom fi dispuşi, de exemplu, să renunţăm la satisfacţia meschină pe care o simţim când îi învinovăţim pe alţii pentru lipsa noastră de succes. Vom fi dispuşi să renunţăm la compătimirea pe care o primim din partea celor care ne ascultă lamentările. Renunţând la sentimentul de inadecvare, vom descoperi că dispare şi invidia faţă de alte persoane. Vom deveni asemenea alergătorului din Carele de foc*, căruia îi plăcea foarte mult ceea ce făcea, era încântat de propriul succes şi de succesul altora şi deborda de energia necesară pentru a reuşi în lume.

*

Carele de foc (engleză: Chariots of Fire) este un film produs în Marea Britanie în anul 1981, scris de Collin Welland şi regizat de Hugh Hudson.
Filmul are la bază evenimentele legate de pregătirea atleţilor britanici pentru Olimpiada de vară din anul 1924. A fost nominalizat pentru şapte premii ale Academiei de Film şi a primit patru, inclusiv pentru cea mai bună imagine. (n. tr.) Sursa: wikipedia.ro.

Lasă un răspuns