Puterea de a fi femeie – un atelier pentru femei

Mi s-a cerut să fac un atelier pentru femei. Mai exact, “despre meritul şi norocul de a fi femeie”, “pentru eliberarea din traumele transgeneraţionale”, “pentru înţelegerea şi depăşirea fricii, a limitărilor asociate şi impuse femeii”, “pentru (re)descoperirea femininului” – am citat din solicitările primite. Nu era prima oară când mi se sugera o astfel de temă pentru un atelier, dar cea din urmă cerere, ţâşnită aşa, parcă din toţi rărunchii, m-a convins.

Probabil că acum era momentul potrivit astfel că, de această dată am răspuns afirmativ, cu-atât mai mult cu cât aveam “la sertar” câteva exerciţii potrivite. Contextul a-nceput să se contureze din clipa în care am citit acel mesaj. Spaţiul, deja exista. Sala cu oglinzi în care am ţinut şi Atelierul pentru copii din Casa cu Flori este ideală pentru un asemenea atelier. Timpul… luna mai, supranumită şi “luna florilor” ne-ndeamnă şi ea spre reflectare, iar Venus, planeta dominantă a lunii, măreaţa luminoasă stea,  zeiţa iubirii şi a frumuseţii, a sexualităţii, a prosperităţii şi victoriei după cum o considerau romanii… Cum spuneam, toate la timpul lor. 🙂

Nu sunt suficiente 8 ore şi poate că nici 8 zile nu ar fi de-ajuns pentru a cuprinde tot ceea ce s-a manifestat în planul acestui atelier, dar este un început, ediţia I.

Locurile sunt limitate pentru a putea permite o mai bună lucrare individuală. Numărul 12, în această structură de atelier, pare arhisuficient. Vom mai vedea în viitor.

Înscrieri se pot face în site-ul editurii:

https://www.edituracarteadaath.ro/atelier/puterea-de-a-fi-femeie

Am adunat şi câteva imagini în clipul de prezentare pe care l-am făcut în grabă, până nu mă răzgândesc. Recunosc că prima imagine e o mică glumă. N-am vrut să ratez ocazia de a folosi o asemenea imagine. 🙂

Cu iubire,

Daniela Marin

 

 

Lasă un răspuns