Proiectul anului 2021

De proiectul la care am lucrat în ultimele câteva luni nu am avut timp să scriu. Nici acum nu am prea mult timp, căci el creşte şi tot creşte şi, dacă o parte din materialele căutate de ceva vreme au fost pregătite pentru a fi prezente în site în ziua de 31 August, mai sunt multe altele în lucru. Un site viu, în creştere, unul dedicat personalităţii artistice Ioan Gyuri Pascu, un loc de adunare a fragmentelor de viaţă şi a reflectărilor acestora în oamenii pe care i-a atins cu cuvântul, sunetul şi fiinţa sa. Fragmente din viaţa Artistului, în cuvintele sale, precum şi fragmente din ceea ce au putut aduna în cuvinte, în prezent, cei care au răspuns invitaţiei de a scrie un Testimonial, Cu reală iubire pentru Ioan Gyuri Pascu au răspuns cei care l-au cunoscut personal, care au colaborat cu el, cei care i-au fost apropiaţi într-un fel sau altul, dar şi spectatori care au avut şansa să petreacă câteva clipe cu Ioan Gyuri Pascu după vreun concert sau spectacol. Alţii nu au răspuns (încă, poate o vor face mai târziu), pe mulţi alţii nu ştiu cum să-i caut, pe alţii trebuie să-mi fac timp să-i caut… dar, cine ştie, poate vor citi acest articol şi mă vor găsi ei mai curând.

Mi-a fost tare greu să mai găsesc înregistrări încă active în media, în presă, radio, tv. “Despre” şi post-mortem, am găsit, da, şi am avut un şoc. Şi un nou test la materia “Iartă! – Iubeşte necondiţionat”. Am trecut, sper, chiar şi cu o notă mai mică testul, dar ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost această ştergere din istorie. Au dispărut sutele de interviuri, emisiuni de radio şi tv la care a participat Gyuri Pascu. Zic doar sute. La asta nu m-am aşteptat. Şi cum eu nu citesc presa şi nici la tv nu mă uit de peste 17 ani, dar întotdeauna mă uitam la emisiunile la care participa Gyuri, am fost teribil de surprinsă să nu le mai găsesc. Am căutat asiduu, până am ajuns şi la YouTube, deşi, e mult mai recent transferul emisiunilor tv în canalele YouTube. Voi mai căuta şi chiar m-aş bucura să primesc asemenea veşti de la oricine găseşte ceva din timpul vieţii lui Ioan Gyuri Pascu, spus de el însuşi, ceva ce nu este deja cuprins în secţiunea Presă-Media.

În pagina Inedite am postat câteva dintre manuscrisele găsite, vor urma multe altele. Tot acolo vor apărea şi înregistrări primite de la prieteni, de la oricine le are şi doreşte să le expună în site-ul lui Gyuri.  

În categoria Muzician, veţi descoperi ce a compus Ioan Gyuri Pascu şi puteţi asculta toate albumele lui.

În categoria Autor, veţi putea citi şi asculta din cărţile şi CD-urile cu poveşti. Treptat se vor încărca toate în site.

În categoria Actor, veţi descoperi începuturile actorului Ioan Gyuri Pascu – Ars Amatoria şi Fiii, apoi Divertis-Land of Jokes-Distractis, aceasta fiind o pagină în lucru – aştept materiale de la Silviu Petcu – şi informaţii despre Filme şi celelalte piese de teatru în care a jucat, iar în Teatrul Spiritual puteţi urmări fragmente din piesele pe care le-am realizat între anii 2015 şi 2016.

În josul paginii este o fereastră în care apare zilnic un fragment – imagine/fotografie şi text, de cealaltă parte fiind player-ul audio.

Pagina Life Story, conţine povestea vieţii povestită şi cântată de însuşi Ioan Gyuri Pascu în spectacolul intitulat chiar aşa, “LifeStory”, din 15 iunie 2008. Şi această pagină este în lucru, urmând să fie inserate şi alte texte între fragmentele video. Celor prezente li se vor mai adăuga fragmente din alte recitaluri LifeStory, chiar dacă în ultimii ani nu le mai intitula aşa, dar tot singur cu chitara se prezenta, având alături şi un sunetist.

Sper că am descris suficient de clar acest website. Dacă doriţi să trimiteţi un testimonial, puteţi completa formularul de contact din site.

Încă nu am apucat să modific şi să adaptez ce am copiat din site-ul editurii, pentru rubricile Termeni şi condiţii, Cookies… dar, după cum veţi putea observa, nu aveţi nici posibilitatea creării unui cont, nici cumpăra ceva, deci, practic, nu vă sunt reţinute datele de nimeni. În mod sigur, nu de proprietarul site-ului, căci nu ştim ce se întâmplă în spatele oricărei postări în mediul online.

Şi cu aceasta, vă doresc vizionare plăcută:

2 comentarii

Lasă un răspuns