Modele de putere în atitudinile umane #putereversusforta

Capacitatea de a deosebi modelele energetice superioare de cele inferioare ţine de capacitatea noastră de percepţie şi diferenţiere, pe care cei mai mulţi dintre noi ni le însuşim prin greşeli şi încercări dureroase. Eşecul, suferinţa şi chiar boala rezultă din influenţa modelelor slabe; fericirea şi sănătatea provin din modelele de atracţie puternice. Prin urmare, merită pe deplin efortul de a citi – preţ de câteva minute – lista modelelor contrastante de mai jos.

Reflectând asupra acestor perechi de însuşiri contrastante, putem iniţia un proces de înălţare a conştiinţei, devenind astfel – treptat – conştienţi de modelele ce operează în relaţiile personale, de afaceri, cât şi în toate celelalte interacţiuni ce constituie materialul din care e ţesută viaţa.

În partea stângă se află calităţile ce descriu modele puternice (pozitive), care calibrează la valori superioare pragului de 200; în cea dreaptă se găsesc modelele slabe (negative), calibrate la valori inferioare aceluiaşi prag.

a alege să……………………………………. a trebui să

a te abandona……………………………….  a te îngrijora

a alina……………………………………….     a irita

a cere……………………………………….     a pretinde

a conduce…………………………………..  a constrânge

[… lista continuă pe trei pagini]

Fie şi numai prin simplul fapt că aţi citit această listă, nu mai sunteţi acelaşi om. Puterea dumneavoastră interioară începe să sporească prin conştientizarea existenţei acestor poli. Pornind de la aceste distincţii vom începe să observăm lucruri pe care nu le remarcaserăm nicicând înainte. Asemenea revelaţii se petrec pentru că, aşa cum va descoperi cititorul, universul favorizează puterea.

Mai mult, universul nu uită. Subiectul karmei poate fi abordat din multe unghiuri, dar fiecare alegere a noastră, referitor la cine şi cum anume vom fi, reprezintă – prin prisma consecinţelor sale – o alegere de maximă răspundere şi importanţă.

Fragment din cartea Putere versus forţă – determinanţii ascunşi ai comportamentului uman de David R. Hawkins, M.D., Ph.D. – pagina 101

Lasă un răspuns