Calea Omului în Secolul XXI – o introducere

Multe şi complexe sunt subiectele acestui seminar, iar timpul alocat este foarte scurt, dar sper că suficient pentru un început.

Ce vă ofer:

o introducere în tainele procesării informaţiei conţinute în câmpul de energie ce suntem, câteva unelte cu care voi veţi lucra după seminar pentru a continua procesul de autocunoaştere, transformare, dezvoltare – dacă vă doriţi astfel. Vă mai ofer un dar special, invizibil, intangibil şi nepreţuit.

Fiind organizat sub egida Editurii Cartea Daath, al cărei angajat sunt, voi face referiri la câteva dintre volumele publicate, nu ca reclamă, ci motivând astfel implicarea organizatorului, dar şi datorită faptului că tot ce am publicat în secţiunile “Ştiinţă şi Spiritualitate”, “Terapii pentru minte, inimă şi trup” şi o parte din “Noua Paradigmă” sunt lucrări cu care am rezonat, în care am recunoscut adevărul prezent într-un procent de peste 60, 70%.

Părţile teoretice ale acestui seminar sunt însoţite de exerciţii practice necesare descoperirii şi verificării teoriilor expuse. Nu aveţi de învăţat “pe din-afară”, ci de descoperit “prin Înăuntru”. Ştim că în teorie suntem tari, practica însă, de cele mai multe ori, ne permite să înţelegem că adevărata cunoaştere nu stă într-o idee, că aici, în corp, pe planeta aceasta, avem nevoie de cunoştinţe aplicabile existenţei noastre complexe, nu avem nevoie doar de cuvinte şi abstracţiuni.

Cum ne putem ajuta concret, cum ne putem îmbunătăţi experienţa vieţuirii, cum ne putem continua călătoria cât mai eficient, cu cât mai puţine suferinţe – consecinţe ale necunoaşterii? Avem a descoperi.

Omul din greşeli învaţă, desigur. Mai ales când este tânăr, posedat de pasiuni, dominat de activităţile creierului mamifer, influenţat de mediul cu care rezonează şi de modelele de gândire moştenite. Atâta vreme cât preferă să rămână imatur, îi este confortabil aşa, câtă vreme se hrăneşte cu plăcere din nectarul suferinţelor, al vinovăţiei, al victimei, omul nu are cum rezona cu alte câmpuri de informaţii. Se observă, însă, că atunci când ajunge în fundul prăpastiei, în “iadul personal”, îngenunchează umil şi lasă să ţâşnească din sine vocea şi lumina sufletului. Acesta este momentul în care poate vedea “sfoara salvatoare”, “paiul” prin care ar putea inspira din nou aerul-lumina-vindecarea-eliberarea din ignoranţă, din suferinţă.

Ceea ce putem observa – prin intermediul receptorilor simţurilor fizice , al procesării informaţiilor la nivelul scoarţei cerebrale, prin intermediul întregului corp – tinde să aibă o formă, să fie definit, mărginit, delimitat, separat de observator. Acest observator este mai mult decât logica-gândirea noastră determinată de activitatea neuronală, chimică şi electrică, şi de limitele receptorilor şi aparatelor de procesare a informaţiei din corpul uman. Acele nu-atât-de-uşor-de-descoperit aspecte  ale observatorului s-ar putea numi conştienţa, spiritul, conştiinţa care trăieşte experienţa vieţii umane.

De-abia când observatorul devine una cu câmpul observat se descoperă adevărata cunoaştere. Iar aceasta, nu are nevoie de cuvinte. Doar este. Consider că cea mai rapidă cale este cea de mijloc, calea în care se întâlnesc şi merg împreună iubirea şi acele informaţii-cunoştinţe strict necesare până când totul devine… fiecare poate denumi cum doreşte. Sau poate să nu mai aibă nevoie să numească.

Degeaba ştii câte cratere sunt pe Marte sau câte celule sunt în corpul uman dacă nu eşti iubire. Toate relele lumii există pentru că “inima” omului a fost înlănţuită, sufletul i-a fost îngropat sub pietre grele. Inima sacră, cea dintâi, suflarea ce a pornit-o, au rămas într-un rai la care omul ştie că nu mai are acces deşi, DEŞI Iisus Hristos a deschis drumurile, a deschis porţile iadului şi ale raiului şi a trasat calea cu lumina sa pentru ca toate sufletele să poată ajunge “acasă”. Nu doar “cei aleşi”.

“Secolul XXI va fi un secol al oamenilor maeştri” au spus mulţi înţelepţi sau… omul nu va mai fi… aşa cum a fost. Potenţialul la care are acces omul este imens. În fiecare om există şi maestrul. Să-l descoperim, zic.

Mâine începe acest seminar transmis prin platforma zoom, de-aceea se cheamă “webinar”. Acolo voi fi, gata să împărtăşesc ceea ce pot împărtăşi!

Cu şi din iubire,

Daniela Marin

Un comentariu

  1. A republicat asta pe Worlds of Words și a comentat:

    “Secolul XXI va fi un secol al oamenilor maeştri” au spus mulţi înţelepţi sau… omul nu va mai fi… aşa cum a fost. Potenţialul la care are acces omul este imens. În fiecare om există şi maestrul. Să-l descoperim, zic.

    Mâine începe acest seminar transmis prin platforma zoom, de-aceea se cheamă “webinar”. Acolo voi fi, gata să împărtăşesc ceea ce pot împărtăşi!

Lasă un răspuns