Micro-macro #fluxul

Faceţi parte din enorm de multe grupuri, de la grupul familiei voastre de bază, la afilierea religioasă, rasa, sexul şi chiar naţionalitatea. Dintre acestea, singura de care eraţi conştienţi în copilărie era familia; experienţa în acest grup primar a pus bazele întregii voastre viziuni asupra vieţii – şi fie vă aşteptaţi ca viaţa să fie sigură, bazată pe acceptare şi susţinere, fie disfuncţională, înfricoşătoare şi dificilă.

Pe măsură ce aţi crescut, aţi început să căutaţi alte grupuri care pot fi considerate drept „familii la alegere”. Dacă aveţi convingeri pozitive despre voi înşivă şi o bază solidă pentru a alege cu înţelepciune, veţi selecta grupuri cu o energie pozitivă, devenind o parte a unor grupuri care vă susţin, vă dau putere – cum ar fi un grup mare de prieteni, o echipă sportivă câştigătoare sau un grup de susţinere a drepturilor omului care aduce o diferenţă pozitivă în lume. Dacă nu, veţi alege să faceţi parte din grupuri care crează o experienţă colectivă negativă, cum ar fi bande, secte sau grupuri bazate pe ură. În cel mai bun caz, grupurile negative vă vor face să vă comportaţi periculos, nociv faţă de voi înşivă şi faţă de alţi oameni; în cel mai rău caz, a face parte din astfel de grupuri poate realmente să vă pună în pericol viaţa. De la împuşcături din goana maşinii, la acte teroriste şi la ororile genocidului, grupurile negative conduse de lideri negativi pot fi una dintre cele mai puternice forţe de distrugere şi de vătămare.

Fie că faceţi deja parte dintr-un grup negativ, ori doar vă întâlniţi cu unul în viaţa de toate zilele, a lua atitudine împotriva acestui gen de grupuri necesită mare curaj, dar recompensa este că puteţi schimba traiectoria vieţii multor oameni când alegeţi astfel. În momentul în care credeţi cu adevărat că puteţi contribui la schimbare şi luaţi atitudine cu iubire, în dorinţa voastră de a transforma o experienţă de grup disfuncţională şi dăunătoare, cu siguranţă veţi transforma lumea atât la nivel micro, cât şi la nivel macro. Fiecare alegere fermă de a vă îndrepta spre grupuri pozitive, iubitoare şi care susţin dreptatea şi drepturile omului este în acord şi rezonanţă cu o frecvenţă înaltă a hologramei colective.

Cu cât mai mulţi oameni aleg acţiuni pline de iubire, cu atât creşte frecvenţa colectivă, unul dintre efecte fiind îmbunătăţirea substanţială a calităţii experienţei colective.

Fragment din volumul Fluxul – 40 de zile pentru o transformare totală a vieţii, Tara Meyer-Robson

Lasă un răspuns