Iubire interzisă #adrianordean

Păstrând oarecum tema articolului precedent, iată şi un fragment din volumul în curs de apariţie “După ani şi ani – povestiri din spatele scenei”, o carte al cărui conţinut a început a fi adunat de autor – compozitorul, instrumentistul, textierul, orchestratorul, producătorul muzical, inginerul de sunet şi mixaje – domnul Adrian Ordean în perioada 2013-2017.

Iubire interzisă
Bogații și săracii se întâlnesc, dar nu se „îmbrățișează“ niciodată. Văd o lume formată din oameni care știu să manevreze banul și să îl înmulțească, sătui şi mulţumiţi de starea lor. Tot în categoria bogaților, mai e o lume, închisă în propriul egoism, formată din „șmecheri“ îmbogăţiţi pe spinarea altora, de cele mai multe ori prin minciună și corupţie.

De partea cealaltă, e o lume a săracilor, cu salarii mici, care colcăie prin magazinele ieftine de la colțul străzii și la cozile de la administrația financiară ca să-și plătească la timp dările, fără siguranţa zilei de mâine, fără locuri de muncă și de multe ori fără speranță. Două lumi care se intersectează, dar care evită să se atingă.

Și bogații și săracii au familii extraordinare, sau familii destrămate, au nevoi speciale, de la proteze dentare până la scaune în care să se deplaseze, femeile din cele două tabere, au soți sau copii care le-au tras câte o mamă de bătaie, sunt, în general, optimiști și au aceleași vicii, iar ceea ce îi face să semene și mai mult este faptul că au o problemă cu
banii și unii și alții. Cu toate astea, nu se întâlnesc și nu interacționează decât foarte rar.

Pentru mine, unul care are mai mulți bani decât am eu, e bogat. De fapt, bogații cu adevărat, miliardarii lumii, reprezintă un procent de 1% din populația globului pământesc, restul procentului de 99% aparține săracilor. Dar e mai complicat decât pare, pentru că un bogat care are o avere de 50 de miliarde de dolari, pare un sărac în fața lui Sir Evelyn de Rothschild (Dinastia Rothschild) care deține incredibila avere de 500 trilioane de dolari, mai mult de jumătate din averea totală a lumii!!!


Să revenim cu picioarele pe pământ. Că nu mai pot când mă gândesc câtă lume am de întreținut… o grămadă de persoane, pe lângă cele din familie: Guvernul, Parlamentul, funcționarii administrației locale, județene ș i de stat, etc. etc…

Lasă un răspuns