Îmbătrânirea – Vindecare şi recuperare


Primul lucru pe care trebuie să-l înţelegem este că avem opţiuni. Putem alege să fim diferiţi şi să renunţăm la sistemele de credinţe din familia noastră. Putem privi înapoi şi putem descoperi de unde provin sistemele de credinţe referitoare la vârsta de mijloc şi la procesul de îmbătrânire. Ce le formează? Putem privi în copilăria noastră şi să vedem relaţia cu părinţii noştri, şi, de asemenea, să ne uităm la perioada în care părinţii se aflau la vârsta de mijloc. Când studiem perioada vârstei mijlocii la părinţii noştri putem să ne amintim tiparul ce poate fi văzut exact ca o fotografie.

Oamenii urăsc şi le displace procesul îmbătrânirii şi al pierderii tinereţii. Sunt mulţi tineri care nu au avut experienţe bune cu bunicii lor, astfel că urăsc oamenii în vârstă . Nu doresc să-i aibă primprejur.


Negarea este o altă cale de a privi îmbătrânirea, refuzând să vadă opţiunile menţionate mai sus, păstrând o anumită aroganţă şi o poziţie orgolioasă faţă de acest proces. Aceasta este o poziţionalitate total negativă.
Toate aceste lucruri au mult mai mult de-a face cu adevărul şi cu începerea schimbării modului de a vedea lucrurile, permiţând oamenilor să urce dincolo de poziţionalităţile negative. Astfel ar deveni capabili să renunţe la opoziţie, la ataşamentul faţă de ele, la valorizarea lor. Ar putea fi eliberaţi din aceste poziţionalităţi, permiţând vârstei mijlocii şi procesului protoplasmatic al îmbătrânirii să înceapă să arate bine. Dumnezeul acelui tip de experienţă ar fi unul al libertăţii.

Vindecare şi recuperare – David R. Hawkins

Lasă un răspuns