“Renunţă la sentimentele din spatele întrebării” #lettinggo #calearenuntarii

Letting Go – Calea renunţării – David R. Hawkins, M.D., Ph.D.

Din Capitolul 16 – Beneficiile renunţării

Abordarea care aduce cele mai rapide şi mai uşor de obţinut rezultate este următoarea:

Nu căuta răspunsuri. În schimb, renunţă la sentimentele din spatele întrebării.

Când renunţăm la sentimentul din spatele întrebării, putem renunţa la orice alte sentimente pe care este posibil să le avem, asociate cu ceea ce pare a fi problema. Când, în final, am renunţat complet la toate componentele, răspunsul se va afla în faţa noastră. Nu va trebui să-l căutăm. Gândiţi-vă cât de simplu şi de uşor este în comparaţie cu obişnuitele, ineficientele şi de durată metode ale minţii de a rezolva o problemă. De obicei, mintea vânează şi scobeşte cu ciocul ei încontinuu, dibuind un prim posibil răspuns. Motivul pentru care mintea nu poate lua o decizie este că ea priveşte în direcţia greşită.

Rezolvarea problemei prin mecanismul de renunţare poate să aducă în lumină şi alte probleme vechi şi persistente. Pentru a descoperi cât de rapid lucrează acest mecanism, haideţi să încercăm să-l aplicăm. Alegeţi câteva probleme vechi şi de durată şi renunţaţi să le mai găsiţi răspunsurile. Căutaţi să vedeţi ceea ce simţiţi, să descoperiţi în primul rând sentimentul care se află la baza unei întrebări. Odată ce aţi renunţat la acel sentiment, răspunsul se va prezenta automat, de la sine.

Mintea, cu gândurile ei, este stimulată de sentimente. Fiecare sentiment constituie efectul cumulat al multor mii de gânduri. Pentru că, pe tot parcursul vieţii, cei mai mulţi oameni îşi reprimă, suprimă şi fac tot posibilul să scape de sentimentele lor, energia reprimată se acumulează şi încearcă să se exprime prin tulburări psihosomatice, afecţiuni ale corpului, suferinţe emoţionale şi comportament deviant în relaţiile interpersonale. Sentimentele acumulate blochează dezvoltarea spirituală şi a conştienţei, precum şi succesul în numeroase aspecte ale vieţii

Pe măsură ce ne familiarizăm cu procesul renunţării, vom observa că toate sentimentele negative sunt asociate cu frica noastră primară legată de supravieţuire şi că sentimentele sunt, de fapt, programe de supravieţuire pe care mintea le consideră necesare. Tehnica de renunţare demontează, treptat, aceste programe.

Iubirea este cea mai puternică dintre toate vibraţiile energetice emoţionale. Oamenii vor parcuge orice distanţă pentru iubire şi vor face lucruri pe care altfel nu le-ar face niciodată, pentru nicio sumă de bani.

Iubirea este legea fundamentală a universului (afirmaţia calibrează la 750).

 

Un comentariu

Comentariile sunt închise