Fragmentul de azi – Revelaţia Soarelui Interior – Giuliana Conforto

Revelaţia Soarelui Interior – Giuliana Conforto

Din Introducere: 

„La început a fost cuvântul“ (logos), scrie în Evanghelia după Ioan.

„Logica“ societăţii actuale şi cuvântul (logos) original coincid? Răspunsul evident este nu, iar astăzi putem înţelege şi motivul. „Logica“ este înţeleasă de o mică parte a creierului  uman, aceea conştientă care crede că ştie— materia cenuşie— în timp ce materia albă, porţiunea cea mai însemnată şi „căzută“ în inconştient, este sensibilă la „logos“. Aceasta din urmă îndeplineşte sarcini cruciale şi esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi a întregului corp uman; comunică însă prin mijloace pe care neuroştiinţele nu le-au descifrat. Convingerea unanimă este că acolo, în materia albă, se află secretul conştiinţei, cheia tuturor relaţiilor umane şi a unei cunoaşteri demne de acest nume.

„Cunoaşte-te pe tine însuţi“ spunea Socrate cu milenii în urmă. Şi, într-adevăr, calea fundamentală spre evoluţie este auto-observarea, entuziasmantă pe de o parte şi dificilă pe de alta. Este o aventură care antrenează astăzi un număr tot mai mare de oameni într-o revizuire profundă a „cunoscutului“, într-o verificare a „stâlpilor“— dogme, principii şi axiome— care au susţinut până acum o societate patriarhală şi care astăzi nu mai are Tată. Sfidând „cunoscutul“ putem regăsi ceea ce istoria a şters: Mama— materia albă— care ne hrăneşte, ne îngrijeşte şi se află într-o comunicare directă cu eternitatea.

Secretul constă în a conştientiza faptul că suntem toţi diferiţi şi parte dintr-un unic Organism. Avem nevoie de bucurie, colaborare, transparenţă, de oameni competenţi şi fără privilegii la guvern. Avem nevoie de o şcoală care să permită dezvoltarea talentelor înnăscute. Avem nevoie de transparenţă şi libertate în mijloacele de informaţie, de demnitate şi bunăstare în societate. O lume fără hotare care iubeşte arta şi muzica, care împleteşte libertatea individului cu armonia colectivităţii.