Excesul este rezultatul lipsei de echilibru – Sinele-Realitate şi Subiectivitate

Sinele: Realitate şi Subiectivitate – David R.Hawkins, M.D., Ph.D.

din Cap. IV: “Eul” şi societatea 

Î: Eul pare a potenţa extremismul.

R: Excesul este rezultatul lipsei de echilibru. Extremele politice, atât de stânga (nivelul calibrat 190) cât şi de dreapta (nivelul calibrat 90) sunt, în mod clar, lipsite de integritate, false şi distructive. Extrema politică de stânga reprezintă „lucifericul“ prin faptul că încearcă să nege existenţa lui Dumnezeu, să distorsioneze conţinutul, să ignore contextul, şi să se bazeze pe forţe legale şi pe ameninţări cu procese pentru a intimida. De asemenea, distorsionează şi abuzează de adevărata semnificaţie a libertăţii de expresie. Devine apoi avocatul distrugerii sociale prin faptul că se bazează pe sofisme şi pe o distorsiune intelectuală, precum şi pe o percepţie neechilibrată. Caută puterea de dragul puterii.

Poziţia de extremă dreapta devine „satanică“ şi reprezintă forţele degenerării morale, violenţei, criminalităţii, războiului şi ale masacrului. Astfel, o coaliţie a extremelor negative poate fi capabilă să dărâme o întreagă societate prin succesiunea distorsiunii luciferice a realităţii, ce deschide uşa pentru forţele satanice.

Ambele extreme presupun practici totalitare şi atrag adepţi deoarece mintea umană nu este capabilă să discearnă adevărul de falsitate.

Lasă un răspuns