Tehnica renunţării şi religia #calearenuntarii

Întrebare: Tehnica renunţării contrazice vreo învăţătură spirituală sau religioasă?

Răspuns: Studiul făcut asupra acestei teme afirmă că nu există niciun conflict între renunţarea la negativitate şi orice altă învăţătură spirituală.

Întrebare: Am renunţat la religie cu mulţi ani în urmă deoarece îmi crea atât de multă vinovăţie, că nu o puteam duce. Care ar fi efectul folosirii tehnicii de renunţare?

Răspuns: În observaţiile clinice efectuate de-a lungul multor ani, s-a evidenţiat clar că vinovăţia este cel mai des întâlnit motiv pentru care oamenii renunţă la religia lor. Şi asta pentru că scopurile lor par de neatins. Întrebaţi-vă ce făcea aceste scopuri de neatins. Întotdeauna va exista o disproporţie între ceea ce este învăţat să fie un om, în comparaţie cu ceea ce percepe acesta că este cu adevărat. În loc să te simţi vinovat, încearcă să renunţi la toate sentimentele negative care ţi se înfăţişează şi aşteaptă să vezi singur ce schimbări s-ar putea produce. Repet, renunţarea este un instrument. Poate fi utilizat pentru a sprijini realizarea ţelurilor voastre în orice arie a vieţii. Felul în care îl foloseşti depinde de tine. Un loc bun de unde poţi începe este să renunţi la toată vinovăţia pe care o simţi, pentru că aceasta hrăneşte un mediu emoţional predispus la suferinţă şi boală.

……………

Când presiunea sentimentelor suprimate şi reprimate depăşeşte nivelul de toleranţă al unei persoane, mintea ei va crea „undeva“ un eveniment asupra căruia să-şi poată îndrepta sentimentele, dându-le frâu liber. Astfel, cel care reprimă multă mâhnire va da naştere, inconştient, la evenimente pline de tristeţe în viaţa sa. Cel care se teme va face să se precipite asupra sa experienţe înfricoşătoare, cel furios va fi înconjurat de împrejurări care-l vor înfuria, iar cel mândru se va considera tot timpul insultat. Aşa cum a spus şi Iisus Hristos: „De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?“ (Matei 7:3) Toţi marii maeştri arată spre interiorul nostru.

fragmente din Letting Go-Calea renunţării, David R. Hawkins, M.D., Ph.D.

Lasă un răspuns