Scrisoare pentru tine – Atelierul Cuvântului IUBIRE

Am ales fragmentul acesta dintr-unul din textele cuprinse în volumul “Povestiri de pe Pământ” pentru a ilustra anunţul (sau reamintirea) Atelierului special care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni, duminică, 20 februarie, începând cu ora 10.30. Când se va încheia exact, dacă va fi chiar ora 18.30 sau dincolo de ea, vom vedea. Cu siguranţă se va încheia cu o meditaţie specială dedicată iubirii – iubirea de oameni, izvorâtă din Viaţă-Adevăr-Iubire-Dumnezeu.

Scrisoare pentru tine

Povestiri de pe Pământ – Daniela Marin

Citeşti aceste rânduri? Dacă le citeşti, înseamnă că eşti om. Dintre toate fiinţele de pe Pământ, doar omul poate citi.

Cum defineşti tu acest cuvânt, “om”? Opreşte-te câteva clipe şi-ncearcă să descoperi, să-ţi recunoşti propria definiţie, să vezi ce se ascunde în spatele cuvântului “om”, să înţelegi. Vei înşira alte cuvinte prin care îl vei explica pe-acesta. Ceea ce defineşti, îţi defineşte realitatea. Ceea ce îţi defineşte realitatea, are putere asupra ta fie că ştii, fie că vrei, fie că-ţi place, fie că nu-ţi place. Căci puterea era în cuvânt de la bun început.

Scrie toate cuvintele care-ţi vin în minte, apoi priveşte-le cu atenţie. Te vei vedea pe tine, cel puţin acea fiinţă social ce eşti. Uită-te bine la traducerile tale, la modul în care îţi traduci percepţiile: ceea ce vezi, ceea ce auzi, miroşi, pipăi. Nu la mine trebuie să te uiţi. Dacă te uiţi la mine, o să vezi ceea ce ai sau ceea ce nu ai. Dar dacă te uiţi la tine, o să vezi ceea ce eşti.

Caută-te dincolo de negare, treci dincolo de negarea care se opune, care creează false opoziţii. Ea se manifestă prin reflectare şi naşte comparaţii. Nu căuta ce nu eşti, ci vezi mai întâi ceea ce chiar pare că este. Acceptă-te aşa cum eşti. Şi… Iubeşte-te.”

P.S. Detalii în linkul ataşat cuvântului Atelierului de mai sus! 🙂

Lasă un răspuns