Sănătatea este o expresie a respectului de sine – David R. Hawkins

La baza Hărţii Conştiinţei se găsesc câmpurile energetice care contribuie la boală, iar deasupra nivelului 200 sunt câmpuri energetice care sprijină viaţa. Fiecare dintre aceste câmpuri sunt corelate cu o emoţie. Ceea ce este împotriva vieţii conţine emoţii negative de tipul urii de sine, lipsei de speranţă, disperării, regretului, deprimării, îngrijorării, neliniştii, poftei, resentimentului, urii şi aroganţei. Aceste emoţii negative însoţesc boala.

Din punct de vedere spiritual, lumea pe care o trăieşte cineva aflat în aceste stări mentale negative este una a păcatului şi a suferinţei, a deznădejdii, tristeţii, fricii, frustrării, competiţiei şi luptei după un statut.

Asemenea oameni conceptualizează un Dumnezeu negativ care apare dintr-o energie a unui câmp negativ. Dumnezeu poate fi negat sau descris în mod negativ ca fiind cel mai mare duşman al omului – Dumnezeul care pedepseşte şi chiar aruncă omul într-un iad pentru totdeauna; un Dumnezeu care ignoră omul prin neiubire, sau Dumnezeul care este răzbunător. Aceste atribute izvorăsc dintr-un câmp de energie care are o direcţie negativă împreună cu o emoţie negativă şi un proces distructiv ce se petrece în conştiinţă.

Imaginea şi părerile negative despre Dumnezeu se corelează cu niveluri joase de conştiinţă (sub nivelul de calibrare 200).

Sănătatea poate fi înţeleasă ca expresie a unei trăiri a viului fără de oponenţi, ce rezultă din îndepărtarea obstacolelor, inclusiv a tot ceea ce este negativ.

Sănătatea este rezultatul transcenderii limitărilor şi a sentimentelor de separaţie. De vreme ce avem puterea de a refuza, putem refuza lucrurile negative din viaţa noastră.

Dacă mintea noastră poate deveni programată într-un sens negativ, putem alege să o programăm şi într-un sens pozitiv.

Sănătatea este o expresie a respectului de sine. Dar cum poate cineva sa înveţe a se iubi pe sine, a iubi sinele cel adevărat?

Cum este experimentat corpul şi care este relaţia pe care o are sinele cu corpul? Există o stare sublimă numită “neexperimentarea corpului” în care, cu mare greutate, corpul de-abia este perceput ca existând. Este ceva ce poate fi surprins cu coada ochiului, şi nu mai este centrul experienţei. Înseamnă să renunţi la identificarea ca fizicalitate.

La baza Hărţii Conştiinţei există identificarea noastră ca fiind corpul; dar pe măsură ce avansăm în conştiinţă, aceasta se subţiază din ce în ce mai mult până când identificarea cu corpul este depăşită şi ne mutăm către realizarea Sinelui ca spirit.

Extrase din Capitolul 4, Sănătatea

Vindecare si recuperare, David R.Hawkins

Featured image : Image by John Hain from Pixabay