Presiunea timpului -2 #ochiulsinelui

Prezenţa dizolvă orice separaţie. Este experimentată ca şi cum am ieşit în afara timpului. Orice succesiune încetează, de parcă orice timp şi creaţie ar fi prezente total şi deopotrivă în momentul Acum. Tot ceea ce a fost sau ar fi putut să fie este deja total prezent şi complet. Tot ceea ce poate fi cunoscut este deja cunoscut. Potenţialitatea deja există. Orice gând încetează şi, prin urmare, toate categoriile gândirii (precum timpul, spaţiul, distanţa şi durata) încetează şi devin neaplicabile.

Lumea arată în mod literal diferit. Totul este văzut ca având o adâncime mult mai mare. În conştiinţă, totul este viu şi radiant. Tot ceea ce există este conştient de propria sa existenţă şi totodată de conştienţa tuturor lucrurilor. Nimic nu este inert în mod înnăscut.

Orice gând sau acţiune emite o vibraţie (sau o urmă), care reprezintă un model energetic cu frecvenţă înaltă asociat cu energia noastră corporală. Acesta interacţionează cu câmpul conştiinţei, care este umplut cu un număr infinit de astfel de modele de energie emanate din alte corpuri energetice. În cadrul acestui câmp energetic foarte complex au loc o serie de selecţii care influenţează deciziile şi direcţiile de viaţă. Modelele persistente sunt consolidate şi devin astfel tot mai dominante. Interacţiunile care ar putea rezulta de aici pot fi comparate cu forma structurală a unei molecule, care determină cu ce alte molecule este aceasta capabilă să interacţioneze. Astfel, molecula în cauză poate fi compatibilă cu anumite forme moleculare, dar incompatibilă cu altele.

Corpul energetic al fiecărei persoane poartă cu sine o traiectorie istorică de modele care persistă de-a lungul timpului şi influenţează deciziile, comportamentele şi sentimentele de atracţie ori repulsie. Acest corp energetic, care constituie locul geometric al sentimentului existenţei, este independent de corpul fizic, aşa cum poate să confirme oricine a trăit vreodată experienţe de decorporalizare. „Corpul karmic“ este alcătuit din urmele de poziţionalităţi care au fost colectate de-a lungul timpului.

Fragment din Ochiul Sinelui – de care nimic nu se poate ascunde – David R. Hawkins

Lasă un răspuns