O seamă de întrebări – 2

Corpul omului mic nu este conceput pentru a supravieţui independent de omul mai mare. (Dar oare există vreun pui care să poată exista fără îngrijirea a cel puţin unuia dintre părinţii săi?) Bebeluşul nu se poate hrăni, nu se poate dezvolta fără ajutor din exterior. Până la vârsta la care s-au instalat deplin acele cunoştinţe despre necesităţile sale de bază, copilul este total dependent de cei care se pot îngriji de nevoile sale. Aşa apare şi se dezvoltă şi teama de a nu pierde sursele externe care-i asigură hrana şi toate cele necesare existenţei. Pe lângă nevoile strict materiale (hrană, apă, igienă), copilul are nevoie de iubirea, aprecierea şi atenţia părinţilor sau a celor care preiau responsabilitatea pentru creşterea lui. Astfel, încă din prima zi de viaţă se instalează frica de dispariţie precum şi cea de pierdere.

De ce copiii au tendinţa de a-şi minţi părinţii?

De ce mulţi dintre copii devin geloşi pe fraţii sau surorile lor mai mici?

De ce mulţi dintre copii sunt geloşi pe colegii de joacă, grădiniţă, şcoală?

Cum învaţă copiii să bârfească?

Este violenţa fizică manifestată faţă de ceva ce îţi deranjează confortul şi siguranţa un instinct primar?

Fragmente din David R.Hawkins:

“Copilul va crede cu inocenţă tot ce i se va spune. Apoi, conştiinţa neprotejată a copilului cade pradă ignoranţei colective, dezinformării şi falselor sisteme de credinţă (care au distrus în ultimile milenii capacitatea omului de a fi fericit).
În realitate, programarea rezultată astfel este necorectabilă, ca şi cum n-ar exista vreun mecanism disponibil pentru a testa autenticitatea materialului cu care este programată mintea copilului.” – fragment din cartea Ochiul Sinelui – de care nimic nu se poate ascunde de David R. Hawkins, Ph.D., M.D.

“Inocenţa copilului este ceea ce a crezut greşeala sau programul negativ în primul rând. Inocenţa este cea care priveşte la televizor şi crede naiv tot ce vede, acceptând programele negative datorită lipsei de discernământ.

Inocenţa copilului nu are nicio alarmă, nimic care să-i spună: “Aceasta este o lume care urmăreşte să te programeze cu atât de multă negativitate câtă eşti tu capabil să primeşti.” De fapt, acea lume e foarte bine platită ca să facă asta, pentru că reclama este deseori bazată pe apelarea câmpurilor energetice negative. Toate fricile noastre, toate dorinţele şi nevoile de manifestare a mândriei sunt reprezentate sub nivelul 200. Ai nevoie de multă bunăvoinţă ca să devii conştient că înăuntrul nostru există inocenţă, şi că acea inocenţă are nevoie să fie protejată.” – fragment din cartea Vindecare şi recuperare de David R. Hawkins, Ph.D., M.D.

Featured image from Pixabay – geralt