Netimpul Iubirii #descoperireaprezentei

Este utilă înţelegerea faptului că un anumit nivel al conştiinţei corespunde unui anumit „câmp atractor” care, asemenea unui magnet, atrage ceea ce este similar cu el. Deşi sinelui individual îi place să considere că gândurile care-i trec prin minte sunt „gândurile sale”, acestea sunt, de fapt, doar „gândurile” care predomină la un anumit nivel al conştiinţei. Este ca atunci când diferite adâncimi ale mării atrag specii diferite de peşti. Astfel, dacă nivelul calibrat al conştiinţei unei persoane se situează în principal în sfera mândriei, atunci câmpul însuşi atrage, la modul impersonal, gânduri similare de susţinere, diferite de cele care predomină în cazul unei atitudini generale de neutralitate sau de acceptare.

Motivaţia spirituală, intenţia şi alinierea ar putea fi asemănate cu modificarea câmpului magnetic sau gravitaţional prin care contextul se schimbă, dezvăluind o înţelegere diferită.

Iubirea Divină este un câmp atotcuprinzător, iar caracteristicile sale sunt de neuitat, aşa cum ştie oricine a trecut la un moment dat printr-o experienţă în apropierea morţii. Este cu adevărat şi implicit inefabilă, iar prezenţa sa dă impresia unei topiri în totalitatea sa desăvârşită, experienţială. Nimic din viaţa mundană nu se apropie nici măcar de departe de ea. Este de o blândeţe profundă şi, totuşi, infinit de puternică datorită nesfârşitei sale tării.

Specifică Prezenţei ca Iubire este însuşirea de netimp/veşnicie. Chiar şi o fracţiune de moment de Prezenţă în timp terestru este resimţită prin intermediul Sinelui drept o eternitate. Aceasta este o dovadă inconfundabilă. Prin urmare, să fi Cunoscut Realul fie şi pentru câteva secunde fugare, înseamnă să-l fi cunoscut o dată pentru totdeauna.

Fragmente din volumul Descoperirea Prezenţei lui Dumnezeu – non-dualitate devoţională , David R. Hawkins M.D., Ph.D.

Lasă un răspuns