Intuiţia #lettinggo #calearenuntarii

Sentimentele şi gândurile noastre au un efect asupra altei persoane şi ne afectează relaţia indiferent dacă aceste gânduri sau sentimente sunt verbalizate, sunt exprimate sau nu.

Putem intui adevărul acestei legi a conştiinţei din propria noastră experienţă. De obicei ştim, de exemplu, atunci când cineva este furios pe noi, chiar şi dacă nu spune nimic despre asta. Simţim sentimentul de mânie reprimată al acelei persoane şi am putea întreba-o:“Eşti în regulă? S-a întâmplat ceva?“ Chiar şi când ne răspunde „Oh, nu, nimic!“, noi tot ştim, suntem conştienţi de energia acelei mânii sau a supărării sale.

Este oarecum înspăimântător să descoperim adevărul despre această interfaţă la nivelul energiei, dar oricine îl poate descoperi printr-o cercetare interioară. La nivel global, atitudinile pe care le avem faţă de o persoană influenţează sentimentele celeilalte persoane şi atitudinile sale faţă de noi indiferent dacă ne exprimăm sau nu aceste sentimente. Femeile sunt mult mai intuitive decât bărbaţii. Ele sunt în general mult mai conştiente că gândurile şi sentimentele lor sunt cunoscute altora. Adevăraţii parapsihologi sunt, bineînţeles, persoane care sunt experte în intuiţie.

Când descoperim prima oară adevărul, s-ar putea să trecem printr-o perioadă de uşoară paranoia. Cei mai mulţi cred că gândurile şi sentimentele noastre sunt chestiuni private şi nu e treaba nimănui să le ştie, că minţile noastre sunt separate şi că emoţiile se petrec doar în interiorul graniţelor corpului.

Pe măsură ce începem să cercetăm această zonă descoperim că, deseori, setul de sentimente pe care le avem faţă de o persoană este oglindit către noi de atitudinea ei, şi că, atunci când ne schimbăm noi atitudinea interioară faţă de acea persoană, şi atitudinea ei se schimbă brusc. Îi influenţăm în mod inconştient pe alţii tot timpul datorită sentimentelor pe care le nutrim pentru ei. Pe măsură ce devenim mai intuitivi, vom râde de naivitatea noastră anterioară. Şi, dacă cercetăm în continuare în lumea parapsihologiei, vom descoperi că gândurile şi sentimentele pot fi citite de experţii parapsihologi aflaţi chiar şi la celălalt capăt al lumii.

Singurul mod de a trece peste această paranoia de la început este să ne curăţăm pe noi înşine. Descoperind ce trebuie să fie curăţat, este uşor şi simplu. Uitaţi-vă la ceea ce n-aţi dori să ştie alţii despre voi şi începeţi să renunţaţi exact la aceste lucruri!

Prin observaţie devine foarte clar că aceste sentimente intens negative reverberează şi au un efect de bumerang, întorcându-se la noi, afectându-ne profund relaţiile. Cealaltă persoană nu face decât să oglindească ceea ce proiectăm noi asupra ei.

Oamenii care poartă ură, descoperă că trăiesc într-o lume plină de ură şi că sunt urâţi de o mulţime de oameni. Ceea ce nu reuşesc să vadă este că întreaga situaţie este autocreată. Trăim cu speranţa secretă că nu se vor vedea sentimentele noastre de mânie faţă de alţii, că îi vom pedepsi şi îi vom face să sufere.

De fapt, nu facem altceva decât să le oferim o justificare pentru a ne urî şi ei la fel. Trebuie să trăim cu frica de răzbunarea lor şi cu vinovăţia noastră inconştientă care, deseori, se manifestă prin boli fizice. Vom descoperi că toată mânia noastră şi resentimentele noastre se datorează percepţiei noastre, adică modului în care vedem fiecare situaţie. Când sentimentele din interior sunt eliberate, se schimbă şi modul în care privim situaţiile şi, deseori, suntem surprinşi de modul abrupt în care apar sentimentele de iertare dintr-odată şi de felul cum se transformă relaţia, chiar dacă la nivel exterior n-am făcut sau n-am rostit niciun cuvânt pentru a exprima această schimbare.

Fragment din Cap.18, Relaţiile

Letting Go-Calea renunţării, David R. Hawkins M.D., Ph.D.

Lasă un răspuns