Întrebări şi sentimente #lettinggo

Persoanele care folosesc mecanismul renunţării afirmă că rata dezvoltării emoţionale are legătură cu consistenţa renunţării lor la sentimentele negative şi nu are nicio legătură cu vârsta. De la vârsta adolescenţei până la vârsta de 80 de ani, oamenii au înregistrat aceleaşi beneficii.

Este nevoie de energie pentru a-ţi ascunde sentimentele. Pe măsură ce aceste sentimente sunt eliberate, energia folosită pentru a ţine în frâu
negativitatea lor este eliberată şi poate fi folosită în scopuri pozitive. Ca urmare a renunţării, apare o creştere a energiei creative, a energiei necesare muncii, creşterii sau relaţiilor interpersonale. Calitatea şi bucuria acestor activităţi creşte. Dacă nu se rezolvă programele negative care se opun bucuriei vieţii, cei mai mulţi oameni sunt mult prea obosiţi pentru a aduce o calitate cu adevărat înaltă experienţei vieţii lor.


Rezolvarea problemelor
Eficienţa mecanismului de renunţare în rezolvarea problemelor este deseori uluitoare. Înţelegerea procesului care este implicat aici este foarte importantă tocmai pentru că acest mecanism este foarte diferit de metodele obişnuite. Abordarea care aduce cele mai rapide şi mai uşor de obţinut rezultate este următoarea:
Nu căuta răspunsuri. În schimb, renunţă la sentimentele din spatele întrebării.

Extras din Capitolul 16 – Beneficiile renunțării :

Letting Go-Calea renunţării – David R. Hawkins, M.D., Ph.D.

Lasă un răspuns