Harta Conştiinţei – extras din Introducere

Aceasta este o carte unică în opera sa deoarece oferă cititorului puţin din „aroma” învăţăturilor dr. Hawkins de‑a lungul mai multor subiecte: o explicare a Hărţii Conştiinţei, legătura noastră cu animalele, evoluţia conştiinţei, dezvoltare personală, leadership‑ul iluminat, vindecarea fizică, succesul în afaceri, dependenţa, recuperarea, transcenderea barierelor ego‑ului, stările înalt spirituale, pentru a pomeni câteva.

Spre deosebire de celelalte cărţi, expune cititorul la nu­meroase stiluri de comunicare: stilul lucrărilor publicate ante­rior, cel conversaţional şi cel al conferinţelor. Conţinutul este extras din toate cărţile sale, din câteva conferinţe şi conver­saţii informale. Editarea prezentei cărţi a ţinut să faciliteze înţelegerea cititorului şi să condenseze materialul într‑un ma­nual elementar. Pentru cititorii noi, cartea este o introducere în opera Dr. Hawkins şi este o edificatoare recapitulare pen­tru studenţii vechi. Toate calibrările din această carte au fost făcute de Dr. Hawkins şi Susan Hawkins înainte de trecerea lui în nefiinţă în 2012. Calibrarea este un termen pe care Dr. Hawkins l‑a folosit pentru a desemna folosirea metodei kinesiologiei în verificarea nivelului conştiinţei (adică, al câmpului de energie) a ceva, în Harta Conştiinţei.”

Fie că începeţi cu începutul sau cu sfârşitul, veţi descoperi că această carte se roteşte în jurul unui centru: Noi schimbăm lumea nu doar prin ceea ce spunem sau facem, ci ca o consecinţă a ceea ce devenim. Dr. Hawkins afirmă că până şi cea mai mică creştere în conştiinţa noastră aduce beneficii întregii lumi. Iubirea este atât de puternică, încât un singur gând încărcat de iubire anulează toate celelalte gânduri negative avute în acea zi. “Dacă vezi o pisică fără stăpân pe stradă şi îi trimiţi iubire şi speranţă pentru existenţa sa, acest lucru anulează înjurătura pe care ai adresat-o soacrei tale dimineaţă, profesorului sau oricui altcuiva te-a supărat.”

Contribuţia adusă de Dr. Hawkins evoluţiei umane este un dar ce nu poate fi exprimat în cuvinte. Fără această Hartă, comoara nu poate fi găsită. Această cale este deschisă tuturor celor care o aleg. Fiecare are un punct de început, şi fiecare dintre noi ţine în mâinile sale frâiele pentru viitor. Fiecare clipă conţine libertatea de a alege.

Fran Grace,

 editorul acestui volum, colaboratoare şi prietenă a familiei Hawkins, profesor universitar de studii religioase şi instructor fondator al programului de meditaţie de la Universitatea Redlands din California.