Se apropie Mărţişorul. Şi dacă ştirile lunii Februarie au întârziat până azi, atunci să îmbinăm firele albe şi roşii într-o singură poveste.
A fost odată ca niciodată altcândva, spre un final de Februarie, ziua în care am primit certificatul naşterii acestei edituri. Se întâmpla în 2003, adică, acum 20 de ani. Ehei, cum erau vremurile pe-atunci! Cât de greu era să nu-ţi laşi cărţile încadrate într-o faimoasă categorie ce le arunca în afara “normalului”! Cât de greu era să vorbeşti despre energie, despre câmpuri formatoare, câmpuri de energie şi informaţie, despre ceea ce, în prezent, nu doar că este dovedit ştiinţific, dar a devenit aproape un laitmotiv. De la consilieri de afaceri, leaderi ai succesului, până la medici şi profesori, toţi oferă sfaturi pentru a-ţi observa energia (a gândurilor, a emoţiilor, energia corpului), pentru a-ţi găsi uneltele necesare transformării tiparelor de gândire, comportament şi atitudine, unelte mai mult sau mai puţin diferite de la unul la altul, deşi, esenţa este aceeaşi.
E minunată această deschidere! Curajul de a ieşi din corsetul unei gândiri feudale – înţelegând puterea creatoare a gândului, a cuvântului ce ne domină trăirea – este singura cheie ce descuie porţile evoluţiei. Şi dacă ne-au trebuit mai mult de 2000 de ani să descifrăm câteva dintre mesajele transmise de Iisus Hristos, poate că de-aici înainte viteza va creşte odată cu capacitatea de a discerne adevărul până când toate umbrele se vor topi în Lumină.
Despre meditaţie era şi mai greu să pomeneşti în urmă cu 20 de ani, deoarece, aici, în România, nu puteai fi alăturat decât unei organizaţii care, în ochii celor mai mulţi, nu făcea altceva decât să prostească, înnebunească şi să ispitească oamenii. Nu ştiu cum era şi ce făcea acea organizaţie, nu am avut tangenţă, dar ştiu că, între timp, “meditaţia” a depăşit zona umbroasă a cultelor şi a ajuns să fie predată chiar şi la nivel preşcolar, ca să nu mai spun de unele firme mari care-şi doresc ca angajaţii lor să fie capabili de mai mult, să performeze mai bine şi le oferă asemenea cursuri, timp şi condiţii pentru a deprinde obiceiuri cu adevărat de folos oricărui om. A te relaxa, a-ţi linişti mintea, a te strădui să atingi acea stare de calm, claritate şi pace nu are cum fi nefolositor. De altfel, până când omul nu va dobândi pacea în sine însuşi, cu sine, nu are cum se reflecta altceva în lumea din jurul lui. A înţelege prin experienţă directă ce înseamnă cu adevărat atenţia, conştienţa şi iubirea, cum te pot ajuta să-ţi realizezi ţelurile, iarăşi nu are cum fi nefolositor. Şi, pe măsură ce avansezi, să înţelegi valoarea cunoaşterii de sine, să înţelegi ce înseamnă integritatea, ce înseamnă asumarea responsabilităţii pentru propria experienţă, să te dezlegi de bolovanii unei paradigme imprimate cu tiparele păcatelor, învinovăţirii, fricilor şi auto-limitărilor moştenite şi, odată cu această înţelegere, să vrei să te schimbi. Să înţelegi că toate cele impuse prin naşterea într-un anumit context nu sunt altceva decât cei mai buni profesori care te vor ajuta să înveţi, să accezi la infinitul potenţial, să faci ceva cu talantul primit, să-l înmulţeşti, nu să-l îngropi în bocete, sub lespezile fricii de a fi.
Să creşti şi să trăieşti bucuria acestei experienţe, să ajungi la acel zâmbet senin, la înţelegerea perfecţiunii divine sau universale… că uite cum fiecare cuvânt îşi manifestă câmpul, frecvenţele şi influenţele asupra receptării unui mesaj! Influenţa câmpurilor asupra felului în care ne trăim şi ne conştientizăm limitările este covârşitoare. Acelaşi lucru este valabil şi când ne gândim la grupurile de care aparţinem, voit sau intrinsec – datorită naşterii în contextul personal ce cuprinde, locul geografic, limba, tradiţiile, obiceiurile ş.a.m.d. căci multe altele se pot descoperi.
S-au schimbat atât de multe în aceşti 20 de ani! Nu şi sensul, scopul, misiunea acestei foarte, foarte mici edituri: să facă loc Cunoaşterii întru folosul omului, descoperind Iubirea, căci, aşa cum stabilisem motto-ul editurii, “Cunoaşterea fără de Iubire este însăşi suferinţa”. A cunoaşte pentru a dobândi puterea de a-i controla pe alţii este o formă a maleficităţii. A nu reuşi să ajungi la esenţa Iubirii înseamnă să rămâi în pendularea obligatorie din câmpul dualităţii. Sau, aşa cum scriam în volumul 2 al colecţiei NOI în secolul XXI, “Esenţa este iubirea. Singura Putere care există, este, fiinţează. Dumnezeu adevărat şi viu.”
Prin colecţiile sau categoriile stabilite, aveam de adus împreună ştiinţa şi spiritualitatea, arta şi filozofia. Am dorit dezvăluirea pragului trecerii de la ignoranţă la cunoaştere, de la frică la iubire şi pace. Cât de puţine la număr ar fi titlurile din catalogul acestei edituri, dar ceva, ceva, tot s-a împlinit din menirea sa.
Ar fi potrivit să-i urez mulţi ani acestei şcoli venite de dincolo de dorinţa şi de mintea mea. Cu nume, cu logo – deşi, imaginea din mintea mea nu s-a putut aşeza pe o hârtie plană. Acea deschidere către Graţie reprezentată prin triunghiul din interiorul cercului şi legătura celor trei “lumi” arătau nu doar tridimensional. Ansamblul acela traversa dimensiuni neinteligibile minţii umane. Dar, atât am putut schematiza şi simboliza simplu prin geometria recunoscută.
Ar fi potrivit şi să onorez, cu recunoştinţă, acest dar, această editură care mi-a oferit ocazia de a descoperi prin cuvinte ceea ce spiritul nostru cunoaşte. Hrană pentru minte şi inimă, pentru corp şi pentru suflet, dincolo de coli tipărite şi cuvinte se află universurile deschise, gata să ni se dezvăluie.
Să dăruiesc, m-am gândit, o carte celor care se vor avânta în site-ul editurii, celor care vor dori să se înfrupte din paginile vreunei cărţi. Astfel că, începând de mâine, 22 Februarie, şi până în 1 Martie, inclusiv, aşa voi face!
Pachetele (cărţile din aceste pachete au reducere între 10 şi 15 procente) adunate în rubrica Pachete şi Reduceri s-au înmulţit începând cu luna Februarie. Şi costul transportului este zero, indiferent de metoda de livrare şi plată aleasă cu o excepţie: pachetul Matei Georgescu. Şi dacă tot vorbim de excepţii, mai există una în rubrica Livrare-Condiţii, Modalităţi, Preţuri şi se referă la acele destinaţii care se află la o distanţă mai mare de 20 km faţă de localitatea în care există un centru de curierat.
Însă, despre excepţii, David R. Hawkins ne sfătuieşte:
“Fii bun cu oricine şi orice, inclusiv cu tine însuţi, tot timpul, fără nicio excepţie.”
Cât despre evoluţia spirituală,
“A te strădui să evoluezi spiritual este cel mai mare dar pe care îl poţi oferi lumii.”
(citate din “Harta Conştiinţei, o scală dovedită a energiei conştiinţei”)
Cu aceste îndemnuri ale doctorului David R. Hawkins îmi închei epistola către cititorii editurii Cartea Daath şi cu modesta mea urare: Să fiţi binecuvântaţi de Iubire!
Daniela Marin