“Gândurile ne sunt generate de convingerile şi aşteptările noastre despre lume.” Synthia Andrews

Calea Energiei – Synthia Andrews

din Capitolul 9 – Descifrarea limbajului energiei

Emoţii şi forme gând

Poate vă întrebaţi de ce, dacă emoţiile sunt atât de utile, provoacă atâta zbucium! Cunoaştem cu toţii efectele furiei necontrolate, ale geloziei copleşitoare sau ale fricii de nestăpânit. De fapt, multora dintre noi ne sunt familiare şi consecinţele acelor momente  în care ne pierdem cu firea în urma unei bucurii foarte intense.

Primul răspuns la această întrebare este acela că aţi ignorat mesajul. Deşi ar putea fi adevărat, el nu reflectă întregul adevăr. Aşa cum am menţionat anterior, una din funcţiile emoţiilor este aceea de a furniza energie pentru a acţiona în direcţia informaţiei indicate de emoţie. Aceasta este energia pe care o folosim pentru a ne trăi  viaţa. Depinde de gândurile şi convingerile cu care vă investiţi emoţiile, dacă energia oferită de acestea lucrează în favoarea sau în detrimentul vostru (vezi Capitolul 12).

Noi suntem aceia care ne alegem gândurile de la un moment la altul. De fapt, chiar înainte de avea un gând, luăm mai întâi decizia de a-l gândi. Gândurile ne sunt generate de convingerile şi aşteptările noastre despre lume. Odată ce investim un gând cu energie emoţională, acesta devine o formă gând şi este capabilă să ne conducă viaţa.