Descoperirea laturii spirituale a autismului

“Autismul a fost descris ca misterios, straniu, devastator şi o adevărată enigmă pe care sunt chemaţi să o dezlege cei care îl analizează din exterior şi care încearcă să-i facă să pară normali pe cei care suferă de această tulburare. Aceia dintre noi care au ales o cale diferită şi-au dat seama că abordarea autismului din interior oferă o perspectivă complet diferită. Esenţa autismului ne antrenează într-o călătorie a descoperirii laturii spirituale a autismului, atât de des neglijată şi ignorată de către cei care caută cu disperare vindecarea. Cartea aceasta este, pentru noi toţi, un adevărat îndemn la trezire, în sensul de a-i privi din altă perspectivă pe cei care sunt diferiţi de noi.

Esenţa autismului constituie o lectură obligatorie pentru oricine doreşte să înţeleagă şi să stabilească o legătură cu persoanele cu tulburări din spectrul autist.”

Gail Gillingham Wylie

Ca adult cu sindrom Asperger, o „rudă” mai blândă a autismului, mesajul purtător de reverenţă şi respect al lui Stillman a ajuns la inimile a mii de oameni din SUA, datorită atelierelor sale atât de apreciate despre autism şi a consultaţiilor particulare pe care le oferă pe tot teritoriul Statelor Unite. Stillman deţine o diplomă de licenţă în educaţie de la Universitatea Millersville din Pennsylvania şi lucrează pentru ajutorarea oamenilor cu feluri diferite de a fi, din 1987. Anterior, a lucrat la Departamentul pentru bunăstare publică din Pennsylvania, Biroul transnaţional pentru retard mintal, ca îndrumător pentru copiii cu deficienţe de intelect, probleme de sănătate mintală şi autism.

Lasă un răspuns