Contaminarea sufletului #destinulsufletelor

Există anumite suflete dislocate care au devenit atât de contaminate de corpurile gazdă, încât trebuie tratate într-un mod special. În viaţă, ele devin distructive pentru alţii şi pentru ele însele. Acest spectru de comportament include, în primul rând, sufletele care au fost asociate cu răul făcut altora în mod intenţionat. Sunt suflete care au devenit din ce în ce mai contaminate într-o serie de vieţi, în timp ce altele sunt complet subjugate de un singur corp. În ambele cazuri aceste suflete sunt duse în locuri de izolare unde energia lor are parte de un tratament mai radical decât sufletele obişnuite care se întorc.

Contaminarea sufletului poate avea nenumărate forme şi să fie mai mult sau mai puţin gravă în timpul unei încarnări. Un corp gazdă dificil are posibilitatea de a face ca un suflet mai puţin experimentat să se întoarcă în lumea spiritelor cu energia vătămată, în vreme ce o fiinţă mai avansată ar supravieţui aceleiaşi situaţii rămânând relativ intactă. Energia sufletului obişnuit va fi umbrită atunci când acesta a trăit într-un corp gazdă obsedat de frică şi de furie. Întrebarea este, cât de mult?

Gândurile, sentimentele, dispoziţiile şi atitudinile noastre sunt mediate de către substanţele corpului, care sunt eliberate prin semnalele de ameninţare şi de pericol, pe care le percepe creierul. Mecanismele de luptă sau de avânt provin din creierul nostru primitiv, nu din suflet. Sufletul are o mare capacitate de a controla reacţiile noastre biologice şi emoţionale faţă de viaţă, dar puţine suflete sunt capabile să regleze un creier care nu funcţionează bine.

Sufletele prezintă asemenea cicatrici atunci când părăsesc un corp care s-a deteriorat în acest fel.

Am propria teorie referitoare la nebunie. Sufletul intră în făt şi începe să fuzioneze cu mintea umană înainte de a se naşte copilul. Dacă acesta se maturizează cu sindromuri mentale  organice, psihoze, sau cu nereguli afective majore, rezultatul este comportamentul anormal. Sufletul care se luptă în corp nu se asimilează complet. Când acest suflet nu mai poate controla comportamentul aberant al corpului său, cele două încep să se separe, formându-se o personalitate disociată. Sunt mulţi factori psihici, emoţionali şi de mediu care contribuie atunci când o persoană devine un pericol pentru ea însăşi şi pentru ceilalţi. În acest caz, Eul combinat a fost afectat.

Unul dintre semnalele de alarmă pentru sufletele care îşi pierd capacitatea de a dirija fiinţele umane care se abat de la normal este atunci când aceste suflete au traversat o serie de vieţi în corpuri care au demonstrat o lipsă de intimitate şi au exprimat tendinţe violente. Aceasta are un efect de domino la un suflet care cere unui astfel de corp să depăşească violenţa. Deoarece avem liber arbitru, ghizii noştri sunt indulgenţi. Un suflet nu este absolvit de responsabilităţi pentru o minte umană tulburată pe care nu este capabil să o regleze, deoarece face parte din aceasta. Problema sufletelor care învaţă mai greu este că s-ar putea să fi avut o serie de lupte în vieţile anterioare, înainte de a ocupa un corp care, depăşind nivelul săvârşirii răului, a atins pragul maleficului.

Fragment din capitolul 4, Restabilirea energiei spirituale – Destinul Sufletelor, Michael Newton, Ph.D.

Lasă un răspuns