Citatul de azi – “Realitatea lui Dumnezeu”

Din Ochiul sinelui Capitolul XDespre natura lui Dumnezeu – David R. Hawkins

Realitatea lui Dumnezeu

Dumnezeu nu provoacă inundaţii, conflagraţii, cutremure, erupţii vulcanice, furtuni, fulgere sau averse de ploaie. Acestea nu reprezintă decât efecte impersonale ale condiţiilor existente în cadrul lumii fizice şi a universului acesteia. Dumnezeu nu-şi iese din fire şi nici nu nimiceşte oraşe, civilizaţii, cetăţi sau grupuri etnice. Toate aceste lucruri s-au întâmplat pe planetă încă înainte de a exista societăţi. Dumnezeu nu se implică în conflictele umane, în luptele politice şi religioase sau în dezbinare. Dumnezeu nu are nici un interes pentru câmpurile de luptă. El nu are duşmani ce trebuie nimiciţi.

Iubirea gravitează spre ceruri în vreme ce ura e sortită să se scufunde în direcţia opusă. Dumnezeirea nu respinge niciuna dintre acestea. Ce se aseamănă se adună: iubirea e atrasă de iubire.

Dumnezeu nu întreprinde nici o acţiune împotriva nimănui şi împotriva a nimic. Unele suflete sunt atrase de lumină, altele de întuneric. Selecţia aceasta provine însă din cadrul eului şi nu e impusă din afară.