Alinierea la adevăr #davidrhawkins

La nivelul 200 există o acceptare intuitivă a adevărului responsabilităţii ca realitate spirituală şi socială. Aceasta este însoţită de apariţia conştiinţei responsabilităţii pentru destinul sufletului şi nu numai pentru corp şi satisfacţia eului. Acum, adevărul este perceput ca un aliat şi nu ca un duşman. Luând locul câştigului, alinierea la adevăr aduce cu sine puterea şi respectul de sine, eliminând grandomania eului. Întrebarea “care este oare folosul omului care câştigă lumea, dar îşi pierde sufletul?” devine acum o axiomă care dirijează deciziile şi hotărăşte opţiunile.

Pentru că nu este dependent de factori sau rezultate exterioare, curajul generează încredere interioară şi dă un sens mai adânc propriei puteri. Alegerea integrităţii şi a corectitudinii este recompensatoare şi încurajatoare. Există un sentiment mai puternic de libertate interioară datorită faptului că ne simţim uşuraţi de sentimentele culpabilităţii şi fricii care însoţesc în mod subtil orice violare a adevărului, pentru că, la nivel inconştient, spiritul ştie când eul minte şi încalcă principiile conştiinţei treze. Acesta emană dintr-un arhetip al inconştientului colectiv, aşa cum a descris magistral lucrurile psihanalistul elveţian Carl Jung (nivel calibrat 520).

Acumularea datoriei spirituale inconştiente (karma) scade progresiv nivelul calibrat al conştiinţei celor care violează adevărul.

Fragment din Capitolul 9: Curajul (nivel calibrat 200)

Transcenderea nivelurilor conştiinţei-Scara spre IluminareDavid R. Hawkins, M.D., Ph.D.

Lasă un răspuns