Tehnica primului-ajutor spiritual #Sinele #davidrhawkins

Fragment din Cap. XXICercetarea spirituală

volumul Sinele: Realitate şi Subiectivitate – David R.Hawkins

Î: I-aţi învăţat pe unii oameni tehnica „primului-ajutor“ spiritual. Cum funcţionează aceasta?

R: Dacă te încearcă vreun sentiment de supărare sau nemulţumire, procedează astfel:

1. „Presează timusul“. Timusul este o glandă endocrină aflată în partea superioară a sternului. Loveşte acea zonă cu mâna şi rosteşte în acelaşi timp „HA-ha-ha“ ritmic, de trei ori, fă apoi o pauză şi repetă procedeul de trei ori.

Zâmbeşte în timp ce faci acest exerciţiu şi imaginează-ţi ceva drag sau o persoană iubită. Aceasta poate fi un chip divin sau chiar animalul de companie favorit (timusul controlează sistemul energetic de acupunctură şi se află în relaţie cu sănătatea imunitară generală, care poate fi afectată din cauza presiunii şi stresului). Această metodă a fost predată prima dată de către dr. John Diamond (vezi Lecturi recomandate).

2. Apoi respiră în sus energia spirituală de la baza coloanei vertebrale spre chakra coroanei din creştetul capului. La fiecare inhalare, imagineaz-o ca pe o Lumină. Ea curge de la baza coloanei spre creştetul capului. Chiar şi numai câteva astfel de respiraţii efectuate în acest mod vor avea un efect considerabil.

3. În timpul exerciţiului de respiraţie gândeşte-te sau pronunţă silaba „Om“, aşa cum s-a specificat mai sus (o-ul se pronunţă ca şi litera „o“, adică „?“).

4. Imaginează-ţi o persoană dragă.

5. În timp ce eşti implicat în acest proces, găseşte în tine însuţi disponibilitatea de a abandona absolut totul în voia lui Dumnezeu şi reînnoieşte-ţi devotamentul.

Instrucţiunile de mai sus vor scoate rapid şi uşor pe oricine din arena conflictului şi a suferinţelor. Nu e nevoie de practică repetată, iar rezultatele sunt vizibile chiar din prima zi. Exerciţiul poate fi urmat de o rugăciune şi meditaţie care să canalizeze atenţia mai degrabă pe imaginea generală (viziunea periferică) decât asupra detaliilor. Starea de calm poate fi obţinută prin relaţionarea cu situaţia de ansamblu şi nu cu părţile acesteia. În acest fel, ne vom situa mai degrabă la nivelul martorului decât la cel al implicării în detalii şi rezultate.

localizare glanda timus – in engleza: Thymus

Lasă un răspuns