Prefaţa #dupaanisiani

SUNT DEOSEBIT DE ONORAT că pot, în câteva rânduri, să fac o caracterizare a unui compozitor cum este Adrian Ordean.

În cursul unei vieți, un compozitor poate fi fericit atunci când compune un cântec care devine șlagăr, dar atunci când numărul acesta este de ordinul zecilor sau chiar al sutelor, atunci acest compozitor intră definitive în inima și conștiința publicului, a specialiștilor, a istoriei muzicale naționale de gen. Adrian este unul dintre aceștia.

Hărăzit de Dumnezeu și de părinții lui cu un talent „cu carul“, Adrian s-a impus în peisajul componistic printr-o varietate stilistică de invidiat, contribuind la îmbogățirea patrimoniului muzical românesc. De la melodii pop, la cele rock, R&B, dance etc, de la melodii lente la cele ritmice, de la balade la piese hard-rock, de la piese instrumentale la musicaluri, compozițiile lui Adrian sunt la fel de originale, de proaspete și de actuale, scrise cu rar talent și profesionalism.

Nu întâmplător o serie de formații vocale cunoscute și soliști, adevărate vedete ale genului, s-au lansat și au rezistat în timp cu ajutorul compozițiilor sale.

Fiind un ghitarist de excepție, un bun cunoscător al armoniei muzicii și al formei muzicale, al experienței de șef de orchestră, și-a folosit aceste talente și cunoștințe în momentul orchestrării pieselor. De aceea, orchestrațiile lui devin un corolar al compozițiilor pieselor respective. De altfel, Adrian Ordean a armonizat sau orchestrat piesele a mai multor compozitori cu care aceștia se pot mândri.

Calitatea și valoarea compozițiilor lui nu se află doar în aprecierea marelui public, ci și în aprecierea juriilor de specialitate care nu de puține ori i-au acordat compozitorului multe și importante premii în tot atâtea festivaluri și concursuri.

Mulți din lumea muzicii cunosc și valoarea de inginer de sunet al acestui compozitor.

Toate aceste calități pentru care mulți confrați sunt invidioşi, pe bună dreptate, mă îndreptățesc să-l consider pe Adrian, o mare personalitate în domeniul muzicii românești.

În încheiere vreau să spun că rareori am întâlnit în lumea muzicală un OM cu un caracter atât de nobil și de generos.

Marius Ţeicu

Compozitor

Lasă un răspuns