Pacea-Dumnezeu mi-a vorbit – Eileen Caddy

Începând din anul 1953, Eileen şi-a început lucrarea spirituală în Findhorn, Scoţia. Totul a început prin conştientizarea dumnezeului lăuntric. Apoi şi-a permis să “audă” vocea lui, să scrie mesajele recepţionate şi să-i urmeze sfaturile. Cartea Dumnezeu mi-a vorbit a apărut în 1971 într-o primă ediţie, deşi  încă din anii ’60 circulaseră multe dintre mesajele sale copiate de mână. Este prima carte a lui Eileen Caddy, adunând unele dintre cele mai timpurii îndrumări pe care le-a primit autoarea de la “vocea interioară”.  În jurul acestor mesaje şi graţie credinţei şi atitudinii lui Eileen, a soţului ei, Peter, şi prietenei lor, Dorothy Maclean, treptat a început să se formeze o comunitate spirituală care a ajuns, în prezent, să ofere consiliere la nivel mondial pentru construirea aşezărilor ecologice, pentru o economie sustenabilă şi ecologică, bazată pe respectul şi iubirea oamenilor faţă de ei înşişi şi faţă de natură.

Un mesaj din cartea Dumnezeu mi-a vorbit:

În Mine este pacea perfectă

Cauţi pacea? O vei găsi, dar pentru această pace să nu depinzi niciodată de o altă persoană sau de vreo condiţie din afară. Numai în Mine poate fi găsită acea pace care depăşeşte toată înţelegerea.

De câte ori nu ai crezut că vei găsi pacea atunci când condiţiile vor fi prielnice? Sau când vei fi în locul potrivit? Sau când relaţia ta cu o anume persoană va merge bine? Sau numai dacă s-ar întâmpla asta şi asta, atunci totul ar fi bine, iar tu ai găsi acea pace minunată?

Ce prostie, copilul Meu. Nu trebuie să depinzi de nici o condiţie exterioară. Mergi adânc înăuntru, unde nimeni nu poate pătrunde şi o vei găsi. Câtă vreme rămâi în acel centru vei avea pace – o pace veşnică, de nezdruncinat, pentru că EU SUNT în mijlocul tău, iar în Mine este pacea perfectă.

În prezent sunt atâtea aplicaţii pentru telefonul mobil, atâtea cursuri care se transmit prin internet şi atâţia oameni care-şi caută liniştea printre mesajele, lecţiile şi sfaturile altora, numai înăuntrul lor nu ştiu să meargă.

Oriunde ai deschide volumul Dumnezeu mi-a vorbit, la orice pagină, mesajul va vorbi despre această liniştire, despre încrederea în iubire şi în lumină, despre încredinţarea totală în Sursa din care am izvorât.

Orice sâmbure de iubire plantat într-o inimă poate să stea adormit mult timp, dar când îl înconjoară condiţii prielnice, nu se poate să nu încolţească, să nu crească, să nu înflorească şi să nu progreseze.

 Lasă iubirea Mea să vindece

Odihneşte-te în iubirea Mea. Lasă iubirea Mea să vindece, pentru că este ca un balsam pentru suflet. Pentru a spune că Mă iubeşti, tu trebuie să iubeşti toată umanitatea, pentru că EU SUNT toate lucrurile, EU SUNT în toţi oamenii.

Contribuţia individuală

Fii la fel de simplu şi de natural ca un copil mic. Nu încerca niciodată să fii altceva. Fiecare suflet are ceva unic cu care contribuie la întreg, iar întregul nu ar fi complet fără această contribuţie. Împotrivirea este cea care produce stres şi tensiune.