Vremurile lui Mai #newsletter

Am ajuns şi în luna Mai, o lună a florilor cum i se spunea “pe vremuri”. Interesant cuvântul “vreme” cu toate locuţiunile adverbiale şi conjuncţionale asociate lui, nu credeţi? Timpul şi măsurarea lui conferă dovezile necesare pentru a ne afirma realitatea, existenţa, viaţa? Şi totuşi, poate că în ultimii ani am folosit mult mai mult cel din urmă sens al cuvântului, acela care reflectă starea atmosferei terestre, fenomenele meteorologice care se petrec sub influenţa activităţii Soarelui, a câmpului electromagnetic terestru şi interacţiunilor Pământului cu mişcările corpurilor cereşti vecine.  

“Vremea” în luna Mai a fost întotdeauna cu toane. Ba cald, ba ploaie – necesară, foarte necesara ploaie fără care nimic nu ar fi crescut pe Pământ – dar mai puţin frig, din ce în ce mai puţin frig. Oscilaţiile, necesare şi ele, căci altfel nimic nu ar exista, ne determină să ne chestionăm preferinţele. În ce anotimp preferăm să ne petrecem timpul – într-o “primă-vară” sau chiar în plină vară? Şi-apoi, dacă scrutăm orizontul acestei lumi, mişcarea aparent haotică a evenimentelor, tendinţele care o trag, o împing către necunoscute vremuri, este posibil şi să ne întrebăm dacă nu cumva am prefera toamna ori chiar iarna… Cine ştie, poate metabolismul lumii se va mai înceti atunci, poate maturitatea îi va aduce liniştirea şi înţelepciunea, îi va oferi timp de analiză, reflectare… 

Se reflectă oare agitaţia lumii şi în creşterea preţurilor, în dispariţia unor produse, în explozia de informaţii care mai de care mai false, menite să inducă disperarea, să destabilizeze funcţionarea creierului uman, să îi arate “defectele” în comparaţie cu aproape supremele creiere artificiale în care s-au inclus toate, dar toate informaţiile puse la dispoziţie tot de oameni? Absenţa interacţiunilor chimice, declanşatoare de emoţii, stări şi comportamente ce influenţează gândirea şi raţiunea în corpul uman, va fi depăşită de roboţii crescuţi să înveţe empatia? Cât de curând? 

Pentru că nu putem şti ce ne va aduce luna iulie, să observăm ce ne aduce Mai în secţiunea “Pachete şi reduceri”:

Letting Go-Calea renunţării

Harta Conştiinţei

Putere versus forţă

Adevăr versus falsitate

Ochiul Sinelui

Sinele

Transcenderea nivelurilor conştiinţei

Vindecare şi recuperare

adică aproape toate volumele cuprinse în Colecţia de autor “David R. Hawkins”

Şi nu doar cărţile doctorului Hawkins sunt prezente în această secţiune, ci şi acelea care pot fi de folos expansiunii gândirii umane, cel puţin în sensul curent al cuvântului uman/om. Cum se va redefini “omul” peste un deceniu, două, iar nu avem cum să ştim. 

Eu nu pot să nu-mi reamintesc de serialul Westworld şi de multe alte filme, chiar din anii ’90, filme pe care le-am văzut după anul 2004, căci atunci am acceptat să văd şi filme din categoria Sci-Fi , mai târziu, Fantasy. Cum au devenit sau sunt în curs de a deveni realitate multe dintre acestea, cu o viteză uluitoare, este cel puţin impresionant pentru o persoană născută în secolul trecut. 😊 

Panta rhei! Iar viaţa nu va muri niciodată, ci va curge în continuare printre toţi bolovanii puşi în calea ei de constructorii umani. 

A, era să uit! Probabil că până la sfârşitul lunii Mai o să fie tipărit şi volumul 2 al colecţiei Teatru, volum ce conţine toate proiectele Teatrului Spiritual, cele prezentate public şi chiar unul pentru care am apucat să facem două citiri de text. Voi reveni cu detalii în curând!

Cu iubire, 

Daniela Marin

Lasă un răspuns