Tudan încerca să compună hituri noi și să mențină trupa în topuri, să fie difuzată pe radio și invitată în emisiunile TV, lucru care, bineînțeles, însemna, în final. o solicitare și mai mare în turnee și festivaluri.
Bineînțeles că și Adi a început să compună tot felul de piese, care mai de care mai rock, în zona Maiden, compuse special pentru rockării înfocați. Nu erau însă piese pe placul publicului larg, care se aștepta la piese mai comerciale, mai „cuminți“ și șlăgăroase.
Într-o zi, prin 1984, Tudan, supărat nevoie mare pe o altă piesă „rock dur“ compusă de Adi, i-a spus:
— Măi Ordene, tu nu ești în stare să compui hituri. A compune hituri înseamnă talent, un dar de la Dumnezeu, iar tu vii numai cu „supărări“ de genul ăstora care sperie publicul nostru tradițional.
Adi, i-a răspuns:
— Să o crezi tu – pot compune hituri când vreau eu și am să îți dovedesc.
Ei bine, a doua zi a venit la repetiție cu o piesă compusă peste noapte cu numele Pseudofabula, piesă care a fost poate cel mai cunoscut hit al anilor ’84 – ’89 în România.
Mi-a adus aminte de multe lucruri, povestioara lui Dorian. Cred însă, că e o mică eroare în narațiunea lui, legată de felul în care își aduce aminte de întâmplarea cu Pseudofabula. O să vă spun și varianta mea, puțin mai încolo. Mai zice el că: „trupele din provincie cântau mai puțin în turnee, mai mult spectacole ocazionale și majoritatea timpului în restaurant, la munte sau la mare“. L-aș contrazice puțin pe Dorian dacă mă gândesc doar la câteva nume: Phoenix, Magic, Progresiv TM, Semnal M, sau chiar la formația despre care vorbim, Roşu şi Negru. Toate erau din provincie și cu un foarte bogat program de turnee, spectacole, concerte, dar da, atunci când venea vara și nu mai era de stat acasă, toate trupele erau la mare și cântau pe la cârciumile fără număr de pe litoral, pline de muzică live.
După ani şi ani – povestiri din spatele scenei, Adrian Ordean