Graţie metodei noastre, e posibil să diagnosticăm o afacere sau o industrie bolnavă şi să-i rezolvăm problemele fără a risca resurse financiare pe experimente. Analiza completă a unei afaceri începe cu calibrarea nivelelor actuale şi trecute ale motivaţiei colective şi a abilităţilor tuturor celor implicaţi. Putem calibra apoi ce nivel trebuie să atingă diferitele departamente pentru a reuşi. După aceea, pot fi evaluate în mod similar politicile, personalul, produsele, furnizorii, marketingul şi publicitatea, procedeele de angajare. Astfel, vor putea fi apoi investigate diferitele strategii de marketing fără a se investi mulţi bani în studii de piaţă, deci economisind timp, energie şi bani.
E bine să ne reamintim că în convenţiile comerciale, aşa cum se întâmplă şi în cele politice, adevărul are un statut cel puţin ambiguu.
Este un fapt universal acceptat că tot ceea ce se spune pentru a se obţine un avantaj nu implică vreun standard personal de onestitate.
Pretenţiile exagarate, bluful şi altele asemenea sunt la fel de comune mediului de afaceri ca ţinuta business, cu cămaşă albă şi cravată. (De fapt, analiza kinesiologică ne spune să nu ne încredem prea tare într-o persoană care, deşi pare onestă şi bine intenţionată, obişnuieşte să poarte costum şi cravată!)
Prin urmare, numeroase aplicaţii apar în chestiunile zilnice – de exemplu, aceea de a stabili dacă o factură sau o chitanţă sunt sau nu corecte. Un cec fals va face ca braţul oricărui investigator să slăbească, aşa cum se vor întâmpla lucrurile şi în cazul calităţii inferioare a execuţiei unei lucrări sau a unui produs. Frauda şi imitaţiile sunt uşor detectabile; tehnica noastră poate deosebi cu repeziciune un cec fără acoperire de unul real, un diamant fals de unul autentic.
Extras din Putere versus forţă, determinanţii ascunşi ai comportamentului uman – David R.Hawkins