Efectele renunţării #lettinggo #davidrhawkins

Tehnica de renunţare constă dintr-un sistem practic de îndepărtare a obstacolelor şi a ataşamentelor. Aceasta ar mai putea fi numită şi „mecanism de renunţare“. Eficienţa sa a fost dovedită ştiinţific, iar unul dintre capitolele cărţii se ocupă chiar de explicarea acestui aspect. Cercetările au demonstrate că această tehnică este mai eficientă în atenuarea reacţiilor fiziologice la stres decât multe alte abordări din prezent.

Simplitatea sa este înşelătoare şi aproape că maschează realul beneficiu al tehnicii. Succint spus, aceasta ne eliberează de ataşamentele emoţionale, confirmând astfel constatarea pe care au făcut-o toţi înţelepţii lumii, şi anume că ataşamentele sunt cauza primară a suferinţei.

Mintea, cu gândurile ei, este stimulată de sentimente. Fiecare sentiment constituie efectul cumulat al multor mii de gânduri. Pentru că, pe tot parcursul vieţii, cei mai mulţi oameni îşi reprimă, suprimă şi fac tot posibilul să scape de sentimentele lor, energia reprimată se acumulează şi încearcă să se exprime prin tulburări psihosomatice, afecţiuni ale corpului, suferinţe emoţionale şi comportament deviant în relaţiile interpersonale. Sentimentele acumulate blochează dezvoltarea spirituală şi a conştienţei, precum şi succesul în numeroase aspecte ale vieţii.

La nivel fizic

Eliminarea emoţiilor reprimate are un efect benefic asupra stării de sănătate. Ea diminuează fluxul excesiv al energiei din sistemul nervos autonom al corpului şi elimină blocajele din sistemul de energie folosit în acupunctură (fapt demonstrabil printr-un simplu test muscular). De aceea, dacă o persoană recurge în mod constant la renunţare, tulburările fizice şi psihosomatice se ameliorează şi adesea dispar cu desăvârşire. Are loc, totodată, o inversare completă a proceselor patologice din corp şi revenirea acestuia la o funcţionare optimă.

La nivel comportamental

Deoarece se manifestă diminuarea treptată a anxietăţii şi a emoţiilor negative, se simte din ce în ce mai puţin nevoia de escapism prin intermediul drogurilor, alcoolului, distracţiei sau somnului în exces. În consecinţă, apare sporirea vitalităţii, energiei, prezenţei şi stării de bine, însoţită de o funcţionare mai eficientă şi mai uşoară în toate domeniile activităţii umane.

Relaţii interpersonale:

Pe măsura renunţării la sentimentele negative, treptat se înmulţesc sentimentele pozitive, ceea ce are ca efect îmbunătăţirea rapidă şi observabilă a tuturor relaţiilor umane. Sporeşte capacitatea de a iubi. Conflictele cu ceilalţi încep să se reducă, astfel încât performanţa la locul de muncă înregistrează o creştere.

Eliminarea blocajelor negative permite exprimarea cu mai multă uşurinţă a intereselor vocaţionale, iar comportamentul de autosabotare bazat pe sentimentul de vinovăţie se manifestă din ce în ce mai rar. Dependenţa de intelectualism scade constant şi se face din ce în ce mai des apel la cunoaşterea intuitivă.

Odată cu reluarea dezvoltării personalităţii şi a evoluţiei spirituale, adesea se descoperă existenţa unor capacităţi psihice şi creatoare nebănuite până atunci, dar care se află în stare latentă în noi toţi ca urmare a acţiunii de reprimare produsă de emoţiile negative. Extrem de importantă este diminuarea treptată a dependenţei, flagelul tuturor relaţiilor umane. Dependenţa aduce după sine atât de multă durere şi suferinţă; în ultimă instanţă, ea poate însemna chiar violenţă şi sinucidere.

Pe măsură ce dependenţa se diminuează, apare şi o descreştere a agresivităţii şi a comportamentului ostil. Aceste sentimente negative sunt înlocuite de sentimente de acceptare şi de iubirea celorlalţi semeni.

Fragment din Prefaţă

Letting Go / Calea renunțăriiDavid R.Hawkins M.D.,Ph.D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.