Practica Medicală
În ceea ce priveşte medicina, pot fi testate kinesiologic atât acurateţea diagnosticului, cât şi eficacitatea unui tratament.
Testarea kinesiologică poate fi folosită pentru a susţine evaluările clinice, ca şi investigaţiile controlate ştiinţific, pentru că poate transcende limitările inerente ale cercetării tradiţionale care se expun riscului de a crea exact acea eroare pe care ar trebui de fapt s-o prevină. Statisticile nu substituie adevărul şi, în complexitatea fenomenelor biocomportamentale, antecedentele proxime pot fi prea uşor clasificate drept cauze evidente. “Cauza” reală poate foarte bine să fie chemarea viitorului prin intermediul unui câmp de atracţie ascuns.
Cercetarea Medicală
Adesea, eşecul de a eradica anumite boli sau de a găsi tratamentele adecvate se datorează faptului că raţiunea are propriile sale limite. De multe ori, răspunsurile false înlătură căutarea adevăratelor cauze. De exemplu, e deja axiomatic că fumatul cauzează cancer; cu toate acestea, cercetările noastre au revelat că tutunul natural – supus fiind testului kinesiologic – este puternic, iar cel din comerţ este slab. Până în 1957 nu se observase că tutunul ar fi cancerigen, iar acum se întâmplă acest lucru din cauza chimicalelor cu care sunt fabricate astăzi ţigările. Există şi soluţii la eterna problemă a fumătorilor legată de cancerul la plămâni. Cercetări publicate în 1995 în revista Science indică faptul că un gram de vitamina C pe zi previne distrugerea celulelor în urma fumatului. Dar soluţia reală este identificarea şi eliminarea din procesul de fabricaţie a chimicalelor cancerigene.
fragmente din Capitolul VII :Analiza punctelor critice din viaţa de zi cu zi
Putere versus forţă – determinanţii ascunşi ai comportamentului uman, David R. Hawkins, M.D., Ph.D