INTERVIU „Booknation”

Mihai Cotea, intr-un interviu acordat Booknation in Ianuarie 2020, se intreba daca va gasi o editura pentru proiectul La capatul soaptelor:
„E.I. În prezent lucrezi la o carte nouă?
M.C. Da, pregătesc un roman S.F. & mistery pentru la anul. Sunt în faza de editare și ultimă revizie… după 5 ani de lucru, până ce am ajuns la o formă care să mă mulțumească și pe mine și să-mi pară coerentă în bizareria ei. La celălalt antipod a fost volumul „Fosfene dintr-o altă viață”, care s-a închegat de la sine, în decurs de câteva luni.
Cât privește noul roman, pornește de la o ipoteză mult vehiculată și-n presă, dar neînfăptuită încă, din câte știu, transplantul de cap. Am încercat să duc ideea aceasta înspre zona implicațiilor psihologice și spirituale ce decurg asupra persoanei care efectuează operația în sine și de acolo… spre unele „realități holografice, paralele”. Nu pot spune mai multe. Încă nu sunt în discuții cu nicio editură, voi căuta la anul una care să-mi accepte manuscrisul. Sper să și găsesc. ☺”

Mihai Cotea.

fragment, material integral AICI

Cum s-a născut cartea „Fosfene dintr-o altă viață”?
M.C. Cartea s-a născut dintr-un pariu cu mine. În urmă cu câțiva ani mă juram și mă dădeam de ceasul morții că nu voi publica poezie, că nu e zona mea, că trebuie să te naști poet pentru a fi unul, că… ei bine, nu mă consider nici acum poet, ar fi stupid să cred asta și nici n-am să bat mult moneda pe poezie, ea rămâne, în continuare, o stare de excepție în viața mea literară. Sunt unele povești care vin îmbrăcate așa, asta e tot. Și-apoi, nici nu scriu poezie de-aia dulce, de obicei scriu una care pune mai multe întrebări decât oferă răspunsuri.
Volumul „Fosfene dintr-o altă viață” repetă, oarecum, structura celei de-a doua cărți lansate de mine, „Eu și Mia”, cu eseuri și micro-proze, doar că am înlocuit eseurile cu versuri (albe și în…

Vezi articolul original 577 de cuvinte mai mult