Minte-percepţie-concept

Esenţa celor trei mari căi, a „inimii“, a „minţii“ şi a „acţiunii“, este procesul de abandonare. Acesta este activat prin intenţie şi printr-o atitudine de disponibilitate. În mod progresiv, fiecare gând, simţire, impuls, idee sau credinţă, sunt recunoscute şi apoi eliberate şi abandonate lui Dumnezeu. Fiecare dintre acestea este o iluzie, un program, un simbol şi un impediment în calea clarităţii conştienţei neobstrucţionate a Sinelui.

Fiecare concept, idee, imagine, amintire sau fantezie reprezintă produsul percepţiei. Toate aceste impedimente au etichete ce indică o tendinţă de a judeca şi o poziţionalitate (acceptabil versus inacceptabil, adevărat versus fals, dorit versus nedorit sau bun versus rău). Acestea reprezintă serii nesfârşite de înţelesuri şi nuanţe interconectate, de o infinită complexitate, pentru că dau naştere unei alte serii de poziţionalităţi interconectate, pe care apoi le propagă.

Acest nesfârşit curent al conţinutului mental este propagat dintr-o sursă de bază ce poate fi localizată şi identificată. Până ce acest nucleu dur nu este dezenergizat, funcţia sa este de a prolifera la nesfârşit informaţiile, consolidându-şi totodată sursa şi obiectivele.

Este clar că abordarea conţinutului gândirii nu va conduce decât la o confuzie şi mai mare, iar însuşi procesul de a face acest lucru va crea, în mod automat, un alt conţinut. Din fericire, mai există o soluţie pentru eliberarea de sub dominaţia eului/minţii/sinelui, şi anume identificarea mai degrabă cu contextul decât cu conţinutul. Prima iluzie ce trebuie abandonată este credinţa că există ceva precum „mintea“. La nivel experimental, putem afirma numai că ideile, gândurile, sentimentele, imaginile şi amintirile apar în conştienţă într-o progresie nesfârşită. De aceea, cuvântul „minte“ reprezintă numai un concept, asemenea cuvântului „eu“.

Fragment din Sinele: Realitate şi Subiectivitate – David R. Hawkins

https://www.edituracarteadaath.ro/oferte-reduceri-cartea-daath/david-r-hawkins-sinele-realitate-si-subiectivitate-cartea-daath

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.