Craciun2019 – Colecţia Terapii

… alegeţi mereu aceleaşi relaţii pentru că aşa era programată mintea voastră, asta era ceea ce meritaţi şi aşteptaţi; este doar o programare care vă conectează continuu la aceleaşi experienţe. Din această cauză, nu contează fizic cine sunt indivizii; e mai important să priviţi fiecare persoană din vieţile voastre ca având o frecvenţă energetică specifică la care vă conectaţi în mod repetat din cauza aşteptărilor programate existente. Deoarece întotdeauna alegeţi energia care se potriveşte cu a voastră, puneţi întrebarea pentru fiecare relaţie dificilă din viaţa voastră: „Ce convingeri negative am acum şi care mă conectează într-o astfel de experienţă?”

Răspundeţi acestei întrebări şi veţi afla cheia pentru a scăpa pentru totdeauna de acel tipar din vieţile voastre. Pentru a începe procesul de reprogramare a convingerilor voastre limitative despre relaţii, alegeţi mai întâi să credeţi cu tot corpul, mintea şi spiritul vostru că aveţi puterea de a crea cele mai bune, cele mai satisfăcătoare relaţii. Pentru a vă conecta total la această putere, trebuie să fiţi dispuşi să vă asumaţi responsabilitatea pentru rolul vostru în crearea dinamicii fiecărei relaţii.

În plus, odată ce sunteţi conştienţi de convingerile fundamentale care vă determină să căutaţi mereu aceleaşi tipare, trebuie să vreţi să modificaţi acele tipare, chiar dacă asta înseamnă eliminarea unora din aceste relaţii din viaţa voastră.

din Fluxul – 40 de zile pentru o transformare totală a vieţiiTara Meyer-Robson

Voi sunteţi o conştiinţă. Conştiinţa poate fi definită ca „experienţa de a fiinţa“.

Sunteţi deci fiinţe, experimentaţi faptul de a fi. Aţi fost întotdeauna aceasta şi veţi fi întotdeauna aceasta. În timp ce sunteţi în formă umană vă autodenumiţi fiinţe umane.

Corpul reprezintă realitatea fizică de tip cauză-efect, gradul în care avem încredere că ceea ce se va întâmpla va fi în acord cu legile chimiei, biologiei şi fizicii.

Mintea reprezintă credinţele noastre fundamentale, ideile noastre, care pot fi utilizate pentru a ne limita sau pentru a depăşi limitele impuse de realitatea fizică.

Spiritul poate fi utilizat pentru a ne reprezenta nu numai spiritul şi realităţile spirituale, dar şi emoţiile şi răspunsurile emoţionale la evenimente.

Aşa cum am explicat, realitatea se manifestă în funcţie de scopurile noastre, datorită imaginilor pe care le-aţi proiectat în conştiinţa voastră. Ea se poate manifesta şi în raport cu fricile voastre. Putem spune că menţinerea în planul conştiinţei voastre a unei imagini care se referă la ceva de care vă este frică îi va conferi acesteia o probabilitate mai mare de a se întâmpla, deoarece voi energizaţi această imagine, vă îndreptaţi atenţia asupra ei şi sunteţi lipiţi de această imagine prin frica voastră.

din Orice poate fi vindecat – Martin Brofman

Empatia ne impinge să ajutăm oameni, fiinţe sau forţe care trec de barierele noastre şi ne solicită compasiunea. Se întâmplă să fim covârşiţi de cererea de ajutor şi să suferim. Ar trebui să ajutăm sau nu? Suntem capabili să facem asta sau nu?

Alteori nevoia imperioasă de a ajuta provine din interior şi este îndreptată înspre noi înşine. O parte din corpul nostru, din mintea sau din sufletul nostru este ostatica trecutului, a unei trau­me, unei dependenţe sau unei probleme, iar noi trebuie să ne în­toarcem ochiul către înăuntrul nostru cu iubire, astfel trimiţând iubire şi vindecare.

Cât de des vi se întâmplă să coborâţi la nivelul milei în loc să rămâneţi doar empatic atunci când vă aflaţi în apropierea unei persoane rănite sau a unui animal rănit? Cât de des vă pare rău pentru voi înşivă în loc să rămâneţi empatic? Este uşor să ne pară rău, să ne fie milă, dar nu ne este de folos nici nouă, nici celorlalţi.

Mila este un alt înlocuitor al empatiei. Când ne este milă de cineva, ne pare rău pentru acel cineva (şi asta se aplică şi când ne este milă de noi înşine, de asemenea). Această stare ne plasează automat într-o ierarhie, o poziţie în care privim de sus în jos şi acest lucru ia puterea celeilalte persoane (sau acelei părţi din noi care are nevoie de empatie). De asemenea, ne poate costa o groa­ză de energie.

Gândiţi-vă când s-a întâmplat ultima oară să-i fi fost cuiva milă de voi, trimiţându-vă mesaje de genul „vai, săracul de tine“. În loc să simţiţi că îi pasă de voi, probabil v-aţi simţit chiar şi mai rău cu problema pe care o aveaţi şi, de asemenea, nepregătit pentru a o rezolva. Dacă nu suntem responsabili pentru tot ceea ce ni se întâmplă, nu ne vom reveni niciodată dintr-o traumă, mai ales dacă rămânem prinşi în umbra lui „vai, săracul de mine“. Vom acţiona ca o victimă şi, în acelaşi timp, vom stabili o serie de drepturi în care credem doar pentru că suntem victimizaţi, pentru că vina este a altora.

din Puterea spirituală a empatiei – cum ne putem dezvolta harurile empatice – Cyndi Dale

Un gând despre &8222;Craciun2019 – Colecţia Terapii&8221;

Comentariile nu sunt permise.