Colecția DH: (6) Descoperirea prezenței lui Dumnezeu

„Nu există o cauză pentru Iluminare, cum nu există o cauză pentru Dumnezeu”, totul începe, de fapt, cu uitarea, pentru că un răspuns bun la o întrebare nepusă e acela care ne (re-)amintește de această „uitare” trăită până la vârsta de trei ani, când sîntem… apoi totul se-ntunecă în noi, „făcându-se lumină”, descoperind „cine” suntem, „ai cui” suntem, „cum” ne numim, „când” ne-am născut și, din întrebare-n întrebare, ajungem până la „de ce ne-am născut?”.

Colțul Cultural

Apărut în 2009 la editura Cartea Daath, volumul Descoperirea prezenței lui Dumnezeu: Non-dualitatea devoțională, ar putea fi considerat pe drept cuvânt, alături de Transcenderea nivelurilor conștiinței , o dilogie ascetică scrisă de David R. Hawkins.

Deși nu se vrea un predicator, Hawkins însuși a trăit tot ceea ce transmite în volumele sale, însă în legătură cu aspectul propovăduirii, vom afla din acest volum o sumedenie de lucruri interesante, toate împreună cu reluarea seriilor de întrebări și răspunsuri.

Volumul, în sine, este construit pe baza a trei secțiuni: „Procesul spiritual”, „Discuție” și Anexe. Din această ultimă parte, în anexa C, mai exact, cititorul va avea ocazia să găsească descrierea unei tehnici simple prin care orice om sincer cu sine poate confirma nivelul de adevăr al oricărei afirmații (vorbim, desigur, de tehnicile de calibrare). Ceea ce conține miezul acestui volum, de fapt, este „o distilare a aplicațiilor pragmatice ale…

Vezi articolul original 1.049 de cuvinte mai mult