Colecția DH: (2) Ochiul Sinelui

Mihai Cotea despre „Ochiul sinelui” de David R. Hawkins:
„Cum spunea și David Hawkins, „într-o societate a orbilor,un protestatar care vede lumina este considerat un non-patriot, un iconoclast sau un laș și, cu certitudine, o amenințare la adresa status quo-ului”. La ce sunt bune etichetele minții dacă nu la împlântare și clasificare? (La arhivarea sufletelor în pseudo-sertare).”

Colțul Cultural

Într-un celebru citat, marele clasic William Shakespeare, ar fi spus, Sunt mai multe lucruri în cer şi pe pământ, Horaţiu, decât cele visate de propria ta filosofie, iar noi, oamenii, știm atât de puține… în primul rând, n-avem idee de esențial, după cum mi-am dat seama parcurgând volumul Ochiul Sinelui-de care nimic nu se poate ascunde.

Cartea despre care voi schița unele idei, scrisă de David Hawkins (md., phD.), a fost publicată în limba engleză în anul 2001 și a apărut la noi, în traducere în limba română, în 2005, la editura Cartea Daath.

Dacă în primul volum al seriei Putere versus forțăautorul ne familiariza cu cercetările care au făcut obiectul studiilor sale de-a lungul a foarte mulți ani, în Ochiul SineluiHawkins trece la acțiune. Intră-n pită, cum se spune pe la noi, prin Ardeal.

Am găsit, în volum, o serie de concepte cheie cu…

Vezi articolul original 906 cuvinte mai mult